Home » D:News » Emiratele Arabe Unite trimit în spaţiu primul astronaut

Emiratele Arabe Unite trimit în spaţiu primul astronaut

Emiratele Arabe Unite trimit în spaţiu primul astronaut
Publicat: 12.02.2019
Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale Roscosmos, a anunţat că Rusia şi Emiratele Arabe Unite au convenit trimiterea primilor astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
Rogozin a făcut anunţul pe contul său de pe Twitter, precizând că pregătirea astronauţilor Hazzaa Al Маnsuri şi Sultan Al Neyadi se desfăşoară deja în „Oraşul Stelar”, din apropiere de Moscova, transmite agenţia de ştiri Tass.

Hazzaa Al-Маnsuri este pilot militar, în timp ce Sultan Al Neyadi este tehnician suport IT. Doar unul dintre ei va călători în spaţiu, celălalt fiind rezervă.

 
Anterior, directorul agenţiei spaţiale Roscosmos anunţase că zborul în spaţiu al astronautului din Emiratele Arabe Unite, programat pentru aprilie 2019, a fost întârziat după eşecul lansării rachetei Soyuz-FG, din 11 octombrie 2018. Rogozin a afirmat că misiunea va avea loc în acest an. Data la care astronautul vor zbura către ISS va fi anunţată în următoarele două săptămâni. 
 
Anul trecut, Roscosmos a semnat un contract cu centrul spaţial al Emiratelor Arabe Unite pentru antrenarea primului astronaut al ţării şi trimiterea lui către Staţia Spaţială Internaţională. Acesta va petrece o săptămână la bordul ISS, urmând să se întoarcă pe Pământ cu echipajul navetei spaţiale Soyuz. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase