Home » D:News » Prinţesa Diana ar fi putut fi salvată. Dezvăluirile medicului legist la 22 de ani de la moartea ei

Prinţesa Diana ar fi putut fi salvată. Dezvăluirile medicului legist la 22 de ani de la moartea ei

Prinţesa Diana ar fi putut fi salvată. Dezvăluirile medicului legist la 22 de ani de la moartea ei
Publicat: 10.04.2019
Prinţesa Diana a Marii Britanii ar fi putut fi salvată, după accidentul de maşină suferit la Paris, în 1997, dacă doctorii ar fi identificat la timp o mică rană care i-a provocat decesul, potrivit unor noi dezvăluiri făcute de medicul legist Richard Shephard, informează voici.fr, citat de Mediafax.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit câteva ore mai târziu, la Spitalul Pitié-Salpêtrière. Prinţesa avea 36 de ani.

Anchetele desfăşurate de poliţia din Franţa şi cea din Marea Britanie au stabilit că accidentul rutier s-a produs din vina şoferului, Henri Paul, care era în stare de ebrietate şi conducea cu o viteză prea mare, încercând să scape de paparazzi, pe străzile Parisului.

Potrivit volumului „Unnatural causes” scris de Richard Shepherd – unul dintre cei mai mari medici legişti din Marea Britanie – şi care va apărea pe piaţă pe 18 aprilie, prinţesa ar fi putut fi salvată în acea seară.

Medicul legist explică faptul că, în 2004, a participat la o anchetă a poliţiei britanice privind decesul prinţesei Diana şi al lui Dodi Al-Fayed. „Operation Paget” a fost numele dat anchetei pe care poliţia a deschis-o pentru a investiga teoriile despre existenţa unui complot, care deveniseră tot mai numeroase, în legătură cu accidentul de automobil în care a murit prinţesa Diana. Anchetatorii au ajuns însă la concluzia că toate acele teorii erau lipsite de fundament.

Examinând toate probele disponibile, Shepherd a descoperit că prinţesa a murit din cauza unei răni foarte mici, dar „foarte rare” şi care, dacă ar fi fost descoperită la timp, era operabilă. Diana suferise câteva fracturi, precum şi o rană în zona pieptului, dar decesul i-a fost provocat de distrugerea unei vene dintr-un plămân. Medicii au identificat problema şi au încercat să repare vena, dar prea târziu, a explicat Shepherd.

Medicul a subliniat că acest tip de rană este atât de rar încât nu este de mirare că problema nu a fost observată la timp.

Richard Shepherd a mai spus că este de părere că, dacă prinţesa şi-ar fi pus centura de siguranţă, nu ar fi murit.

Diana, mama prinţilor William şi Harry, s-a căsătorit cu prinţul Charles în 1981. Cei doi s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase