Home » D:News » O beluga ar fi returnat un iPhone găsit în adâncul oceanului. Clipul viral care provoacă controverse

O beluga ar fi returnat un iPhone găsit în adâncul oceanului. Clipul viral care provoacă controverse

O beluga ar fi returnat un iPhone găsit în adâncul oceanului. Clipul viral care provoacă controverse
Publicat: 14.05.2019
După ce în ultimul timp o balenă beluga, presupusă spion din partea ruşilor, nu mai pleca din apele norvegiene, o alta a fost filmată în timp ce returnează un telefon scăpat în apă.

În respectivul clip postat pe Instagram de către Isa Opdahl Larsson, din Hammerfest, Norvegia, se vede cum o beluga (denumită şi balena albă sau delfinul alb, în latină Delphinapterus leucas) iese din apă cu un iPhone în gură care este luat apoi de cineva dintr-o barcă, potrivit Bgr.

Acest clip video, devenit viral, ridică semne de întrebare legat de autenticitatea lui. Cei care au comentat la filmare s-au întrebat dacă balena nu a făcut acest lucru în urma unui dresaj, dacă este o balenă spion sau este un video fals în care balena a ieşit cu un peşte în gură, dar cineva a editat cadrul şi a pus un telefon. 

La finalul lunii aprilie o beluga care purta un ham cu suporturi pentru camere Gopro sau arme a fost detectată în zona oraşului port Hammerfest. Specialiştii de la Direcţia de Pescuit a Norvegiei au eliberat-o din ham şi au precizat că, cel mai probabil, provenea de la Institutul de Cercetare Biologică Marină din Murmansk, Rusia, existând supoziţia că a fost antrenată pentru acţiuni de spionaj şi premilitare.

Mai multe despre acest caz vezi aici.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase