Prima pagină D:News

Robert Downey Jr. promite să salveze planeta în zece ani. La ce apelează pentru asta

Ana Obretin 06.06.2019 | ● Vizualizări: 1539

Actorul american Robert Downey Jr., celebru pentru rolul Iron Man/Tony Stark din universul Marvel, promite să salveze planeta în zece ani, graţie noilor tehnologii, iar în acest sens va lansa anul viitor o organizaţie non-profit, potrivit variety.com.

Starul a făcut anunţul la evenimentul Amazon Re: Mars, care a avut loc în Las Vegas, SUA. În aprilie 2020, va fi lansată The Footprint Coalition, o organizaţie care va folosi noile tehnologii pentru a salva planeta, potrivit Mediafax.

"Cu robotică şi nanotehnologii vom putea curăţa semnificativ, dacă nu complet, planeta în zece ani", a declarat actorul, care spune că îşi bazează spusele pe rapoarte făcute de experţi în domeniu.

Artistul nu a oferit însă detalii concrete despre modul în care organizaţia îşi va atinge obiectivele.

Un site al The Footprint Coalition a fost lansat după conferinţa susţinută marţi de Robert Downey Jr., însă utilizatorii pot deocamdată doar să se înscrie pentru a primi un buletin informativ.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din "Chaplin", în 1992, şi pentru cel secundar din "Tropic Thunder/ Furtună tropicală" în 2009. Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din "Air America", "Natural Born Killers/ Născuţi asasini", "Kiss Kiss Bang Bang/Săruturi şi focuri de armă", "Good Night, and Good Luck/ Noapte bună şi noroc!/", "The Incredible Hulk/ Incredibilul Hulk", trilogia "Iron Man/ Omul de oţel", seria "Sherlock Holmes" şi franciza "Avengers/ Răzbunătorii".