Home » D:News » Imersiunea în tomberoane (căutatul prin gunoaie) ar putea deveni legală în Hamburg

Imersiunea în tomberoane (căutatul prin gunoaie) ar putea deveni legală în Hamburg

Imersiunea în tomberoane (căutatul prin gunoaie) ar putea deveni legală în Hamburg
Publicat: 11.06.2019
Imersiunea în tomberoane sau, mai pe româneşte, căutatul prin gunoaie ar putea deveni legală în Hamburg, acţiunea fiind văzută drept o metodă de reducere a cantităţii de gunoi menajer.

În fiecare an, milioane de tone de alimente, o mare parte fiind nealterate şi comestibile, în ciuda datei de valabilitate expirate de pe ambalaje, sunt aruncate în tomberoanele plasate în spatele supermarketurilor şi fabricilor alimentare din Germania, potrivit Rador.

Legile din această ţară interzic ca persoanele să ia alimente expirate din tomberoane.

O propunere a lui Tim Steffen, senator în Senatul din Hamburg şi membru al Partidului Verzilor, ar putea schimba actualul cadru legslativ care cataloghează drept infracţiune căutatul în tomberoane. 

„Nu ar trebui să avem milioane de tone de alimente aruncate fără consecinţe, în timp ce persoanele care colectează aceste alimente sunt sancţionate de lege. Decriminalizaţi acest lucru!”, a scris Tim Steffen pe Twitter. Acesta şi-a prezentat propunerea în cadrul unei conferinţe regionale a miniştrilor de justiţie germani, în speranţa că legea va fi schimbată şi la nivel federal. 

Supermarketurile din Franţa nu au voie să arunce produsele expirate, ci acestea trebuie donate în scopuri caritabile sau donate rezervelor alimentare. Şi în Cehia este aplicată o lege similară.

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase