Nucile de cocos, bune pentru inimă şi prevenirea diabetului

12 09. 2019, 00:00

Un fruct bogat în nutrienţi

Spre deosebire de alte fructe bogate în carbohidraţi, nucile de cocos conţin mai degrabă grăsimi, dar şi proteine, anumite minerale importante şi o cantitate mică de vitamina B. Cu toate astea, nu sunt o sursă extraordinară de vitamine. Mineralele pe care le conţine ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Este un fruct bogat în mangan, esenţial pentru sănătatea oaselor şi reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, cocosul conţine o cantitate mare de fier şi cupru, care ajută la formarea celulelor roşii de sânge, la fel şi seleniu, un antioxidant important care protejează celulele. Iată valorile nutriţionale ale unei nuci de cocos crude:

  • Calorii- 354

  • Proteine- 3 grame

  • Carbohidraţi- 15 grame

  • Fibre- 9 grame

  • Grăsimi- 33 grame

  • Mangan- 75% din necesarul zilnic

  • Cupru- 22% din necesarul zilnic

  • Seleniu- 14% din necesarul zilnic

  • Magneziu- 8% din necesarul zilnic

  • Fosfor- 11% din necesarul zilnic

  • Fier- 13% din necesarul zilnic

  • Potasiu- 10% din necesarul zilnic

Citeşte continuarea pe CSID!