Home » D:News » Elon Musk este de părere că ar trebui să folosim focoase nucleare pe Marte

Elon Musk este de părere că ar trebui să folosim focoase nucleare pe Marte

Publicat: 21.08.2019
Într-un anunţ pe o reţea socială, Elon Musk a reafirmat una din ideile sale controversate: folosirea armelor nucleare asupra planetei Marte. Experţii sunt de părere că această idee vine ca urmare a visului lui Elon Musk de a terraforma Marte.

Anunţul recent nu a venit însoţit de explicaţii suplimentare, dar experţii şi cei care îl urmăresc de multă vreme pe miliardar sunt de părere că anunţul are legătură cu visul acestuia de a terraforma Marte, notează Futurism.

Nuke Mars!

— Elon Musk (@elonmusk) 16 august 2019

Aceasta nu e prima dată când Elon Musk a sugerat o astfel de idee radicală. În 2015, el a sugerat că folosirea unor focoase nucleare asupra polilor planetei Marte ar putea elibera o cantitate suficientă de dioxid de carbon pentru a încălzi planeta. Totuşi, contrar speranţelor lui Musk, oamenii de ştiinţă au avertizat că declanşarea încălzirii globale prin explozii nucleare nu va avea efectul sperat.

Ideea de a declanşa unul sau mai multe focoase nucleare pe Marte este extrem de complicată, pornind de la problemele legale legate de obţinerea şi autorizarea unei astfel de misiuni sau transportul acestora. Nu trebuie să uităm că, în prezent, lansările spaţiale pe care le realizează NASA, ESA sau alte agenţii şi companii spaţiale presupun plasarea încărcăturii sau a astronauţilor într-o rachetă care, mai mult sau mai puţin, funcţionează precum o bombă convenţională. O astfel de iniţiativă ridică riscuri greu de cuantificat, în mod cert.

O altă problemă pe care o ridică oamenii de ştiinţă este legată de faptul că, în prezent, ei depun eforturi considerabile pentru a detecta urme ale vieţii extraterestre antice care ar fi putut exista pe planeta roşie în urmă cu milioane de ani, iar folosirea unor focoase nucleare ar putea să distrugă orice potenţiale indicii.

În ciuda acestor factori, Elon Musk se arată extrem de încântat de perspectiva folosirii armelor nucleare pe Marte, sugerând că va începe să pună în vânzare tricouri cu mesajul „Nuke Mars” (Bombardaţi atomic Marte).

Citeşte şi:

Cât costă o colonie pe Marte? Estimarea făcută de Elon Musk

Elon Musk spune că va călători personal către Marte, în ciuda riscurilor

Elon Musk este de părere că civilizaţia s-ar putea prăbuşi în 30 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase