Home » D:News » Viitorul francizei ”Spider-Man”, incert, după ce Marvel a pus capăt parteneriatului cu Sony

Viitorul francizei ”Spider-Man”, incert, după ce Marvel a pus capăt parteneriatului cu Sony

Viitorul francizei ”Spider-Man”, incert, după ce Marvel a pus capăt parteneriatului cu Sony
Publicat: 22.08.2019
Viitorul seriei "Spider-Man" este incert, după ce studiourile Marvel şi Sony Pictures au decis să pună capăt unui parteneriat de succes, din motive financiare legate de realizarea viitoarelor filme ale francizei, potrivit bbc.com.

Parteneriatul s-a dovedit benefic pentru ambele companii, cel mai recent lungmetraj al francizei, „Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home”, lansat luna trecută, devenind al doilea cel mai de succes film marca Sony din istorie, după „007: Coordonata Skyfall/ Skyfall”, din seria „James Bond”. Totodată, a fost al treilea film Marvel care a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Sony au confirmat, marţi, că au pus capăt parteneriatului cu Marvel, studioul deţinut de Disney, şi şi-au exprimat „dezamăgirea”.

Filmele în care a apărut Spider-Man realizate în cadrul acestui parteneriat au avut încasări totale de 22 de miliarde de dolari la nivel mondial, iar actorul britanic Tom Holland a devenit o figură centrală în una dintre cele mai populare francize cinematografice. În total, acesta a jucat personajul „Spider-Man” în cinci filme produse de Marvel şi Sony, care au generat încasări de 8 miliarde de dolari la nivel mondial. Printre acestea s-a numărat şi „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame”, filmul cu cele mai mari încasări din istorie – 2,795 de miliarde de dolari.

Deşi a fost un personaj de succes al universului Marvel, drepturile asupra acestuia sunt deţinute de Sony. Spider-Man a început să apară în filme coproduse de Marvel abia după ce cele două companii au încheiat, în 2015, un parteneriat.

Potrivit platformei specializate Deadline, Disney a dorit să îşi crească participarea financiară, dar Sony a refuzat să modifice termenii tranzacţiei încheiate în 2015.

Luna trecută, la evenimentul Comic-Con de la San Diego (SUA), studiourile Marvel şi-au prezentat calendarul filmelor şi producţiilor TV pentru următorii doi ani, inclusiv pentru personaje populare precum Thor, Black Widow, Doctor Strange şi Loki, dar nu au anunţat nimic pentru Spider-Man.

Anul trecut, Sony a produs, separat de Marvel, un lungmetraj animat cu Spider-Man, „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/ Spider-Man: Into the Spider-Verse”, premiat cu Oscar, dar şi un film dedicat unui personaj negativ din franciză, respectiv „Venom”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase