Home » D:News » Tranzitul lui Mercur în imagini spectaculoase – GALERIE FOTO

Tranzitul lui Mercur în imagini spectaculoase – GALERIE FOTO

Tranzitul lui Mercur în imagini spectaculoase – GALERIE FOTO
Publicat: 12.11.2019
Trecerea planetei Mercur peste discul Soarelui din 11 noiembrie 2019 a fost un bun prilej pentru telescoapele NASA, fotografii profesionişti şi amatori pentru a imortaliza momentul într-o serie de fotografii memorabile.

Pentru a doua oară în acest deceniu, Mercur, cea mai mică planetă din Sistemul nostru Solar şi cea mai apropiată de Soare, a trecut prin faţa discului solar.

Galerie foto

vezi galeria
12 foto

Evenimentul a durat în total circa cinci ore, iar din România a putut fi vizibil doar două ore şi puţin (în intervalul orar 14:35 – 17:09, depinde de zona în care v-aţi aflat).

Tranzitul lui Mercur prin faţa Soarelui este un eveniment astronomic rar, următorul va avea loc abia în anul 2032.

În galeria foto de mai sus puteţi vedea câteva fotografii înregistrate de instrumentele NASA, fotografi profesionişti sau amatori, inclusiv din România, în timpul tranzitului lui Mercur.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase