Home » D:News » Carnea roşie poate fi un pericol pentru sănătate

Carnea roşie poate fi un pericol pentru sănătate

Carnea roşie poate fi un pericol pentru sănătate
Publicat: 04.01.2020
Nutriţionistul Gianluca Mech explică de ce aceste alimente sunt periculoase pentru sănătate dacă sunt consumate zilnic.

Conform rapoartelor, consumul a peste 700 de grame de carne roşie pe săptămână, sau a cărnii procesate, în fiecare zi, creşte riscul de apariţie a cancerului intestinal.

“Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră carnea procesată a fi ‚orice tip de carne care a fost tratată, fermentată, afumată sau supusă altor procese pentru a-i îmbunătăţi aroma şi conservarea’. Câteva exemple de carne procesată sunt cârnaţii, cremvurştii, salamul, dar şi slănina şi şunca, carnea sărată, carnea afumată şi carnea din conserve.

Prelucrarea cărnii prin adăugarea de condimente şi fum poate provoca formarea de compuşi chimici cancerigeni, incluzând compuşi N-nitroză (NOC), hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) şi amine aromatice heterociclice (HAA)”, explică nutriţionistul.

Legătura dintre consumul de carne roşie şi anumite tipuri de cancer

“Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului (IARC), agenţia interguvernamentală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, are sarcina de a oferi orientări privind clasificarea riscului de apariţie a tumorilor din pricina substanţelor chimice şi agenţilor fizici.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase