Home » D:News » WT:Social, reţeaua socială creată de cofondatorul Wikipedia pentru a rivaliza cu Facebook şi Twitter

WT:Social, reţeaua socială creată de cofondatorul Wikipedia pentru a rivaliza cu Facebook şi Twitter

WT:Social, reţeaua socială creată de cofondatorul Wikipedia pentru a rivaliza cu Facebook şi Twitter
Publicat: 16.11.2019
Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o nouă reţea de socializare online care speră să rivalizeze cu Facebook şi Twitter pentru a combate ”vânătoarea de click-uri” şi ”titlurile înşelătoare”, relatează Financial Times.

WT:Social, site-ul noii sale reţele sociale, permite utilizatorilor să distribuie link-uri cu articole de presă care apoi să fie dezbătute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variază de la politică şi tehnologie la heavy metal şi apicultură, potrivit Mediafax.

Deşi compania nu are nicio legătură cu Wikipedia, Wales a împrumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donaţii de la o mică subcategorie de utilizatori pentru a permite reţelei să funcţioneze fără reclame pe care acesta le blamează pentru că încurajează un tip greşit de implicare pe reţelele sociale.

”Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pură, este problematic”, a declarat Wales.

”Se pare că marele câştigător este un conţinut de calitate scăzută”, a adăugat acesta.

În timp ce algoritmii Facebook şi Twitter asigură că postările cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, în timp ce WT:Social afişează mai întâi link-urile noi.

Cu toate acestea, WT:Social speră să adauge un buton cu „săgeată în sus” care să permită utilizatorilor să recomande postările de calitate.

De la lansarea sa de luna trecută, WT: Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numărul lor dublându-se în ultima săptămână. Totuşi, asta este departe de audienţa Facebook de peste 2 miliarde. „Evident, ambiţia nu este de 50.000 sau 500.000, ci 50 de milioane şi 500 de milioane”, a spus Wales.

Peste 200 de persoane au donat pentru a sprijini site-ul, a spus el, arătând succesul abonamentelor la Netflix, Spotify şi New York Times ca dovadă că o nouă generaţie de consumatori sunt pregătiţi să plătească pentru conţinutul online „relevant”.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase