Prima pagină D:News

Cercetătorii au studiat persoanele ce nu utilizează reţelele sociale şi au avut parte de o surpriză

Oana Bujor 09.29.2018 | ● Vizualizări: 2556
Credit: Dino Reichmuth/Unsplash     + zoom
Galerie foto (1)

Mulţi dintre noi petrecem ore bune reţelele sociale. Însă un nou studiu arată că stresul, dependenţa, depresia şi anxietatea sunt consecinţe ale platformelor de socializare. Specialiştii au realizat un studiu restrâns în care au fost analizate 50 de persoane care nu utilizează aceste platforme.

Specialiştii au încercat, în cadrul studiului, să afle de ce au renunţat persoanele la reţelele sociale şi cum le-a fost modificată viaţa de această decizie. 

Conform Science Alert, participanţii ce au renunţat la reţele sociale au declarat că petrec mai mult timp cu cei din jur şi asociază aceste perioade cu sentimentul de linişte. Participanţii au declarat că decizia iniţială de renunţare la această activitate poate provoca anxietate la început, însă lipsa reţelelor sociale trebuie înlocuită cu crearea legăturilor reale cu cei din jur. 

De asemenea, specialiştii au mai observat că lumina puternică a ecranelor smartphone-urilor inhibă relaxarea corpului în ciuda ideii ce devine tot mai populară în mediul online privind calitatea stării de bine. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: