Aproape 2 milioane de oameni din Hong Kong au experimentat sindromul post-traumatic

13 01. 2020, 00:00

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au monitorizat de asemenea 18.000 de oameni între 2009 şi 2019. Din cei intervievaţi, 32% au prezentat simptome ale sindromului post-traumatic în ultimele luni.

Protestele de la Hong Kong au izbucnit în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. În total, de la startul protestelor, în luna iunie, au fost reţinute 7.000 de persoane.

Tulburarea de stres post-traumatic (cunoscută şi ca PTSD)  este o tulburare psihică caracterizată prin gânduri şi amintiri intruzive, coşmaruri vii, repetitive, flashback-uri, comportamente de evitare, hiperreactivitate a sistemului vegetativ şi modificări ale dispoziţiei, simptome care apar după o experienţă intens psihotraumatizantă ce implică risc vital.

Majoritatea oamenilor trec prin cel puţin un eveniment psihotraumatizant de-a lungul vieţii. Apariţia PTSD implică pe lângă factori legaţi de natură şi intensitatea traumei şi o vulnerabilitate psihică crescută.

Persoanele care suferă de PTSD au fost implicate direct sau au fost martore la situaţii dramatice cu risc de pierdere a vieţii sau de lezare gravă.