Home » D:News » Ce salariu şi beneficii are cel care îngrijeşte caii familiei regale din Anglia

Ce salariu şi beneficii are cel care îngrijeşte caii familiei regale din Anglia

Publicat: 25.01.2020
Una din poziţiile importante în staff-ul Reginei Elisabeta a II-a este cea de îngrijitor al cailor.

Regina Elisabeta a II-a este şefa de stat a 16 state suverane care compun Commonwealth-ul şi, deşi ea se află în fruntea acestora în mod simbolic, atribuţiile principale revenind primilor miniştri, aceasta are parte de un personal numeros care ocupă funcţii pe care nu le găseşti atunci când ne-am căuta un nou loc de muncă. Unele dintre aceste posturi unice este cel de îngijitor al cailor familiei regale.

Deşi sună ca o ocupaţie dintr-o altă epocă, îngrijirea cailor Casei de Windsor este un loc de muncă care vine la pachet cu o serie de obligaţii importante, dar şi cu o serie de beneficii care nu pot fi ignorate, notează The Sun

Conform surselor citate de către ziarul britanic, persoana care se ocupă de îngrijirea cailor regali primeşte un salariu anual de 22.400 de lire, aproximativ 125.500 RON şi cazare în palatul Buckingham, în aripa destinată grajdurilor regale. Pentru această slujbă, regina Elisabeta caută persoane care are o pasiune pentru cai, este un bun călăreţ. De asemenea, dat fiind faptul că îngrijitorii cailor regali participă la unele dintre ceremoniile familiei regale, îngrijitorii trebuie să dovedească bune calităţi de conducere a trăsurii.

În mod obişnuit această slujbă presupune asigurarea bună-stării cailor, ceea ce înseamnă îngrijirea harnaşamentelor, hrănirea, programarea controalelor medicale şi asigurarea curăţeniei în grajdurile regale. 

Credit foto: Profimedia

Trebuie precizat faptul că regina Elisabeta este, chiar şi la vârsta sa înaintată, o împătimită a echitaţiei, unele publicaţii raportând că aceasta chiar mai călăreşte în anumite ocazii. De asemenea, pe lângă herghelia de la palatul Buckingham, regina mai are are o altă herghelie la palatul Windsor, una din reşedinţele sale.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase