Home » D:News » Tibi Uşeriu, pe locul 2 la Yukon Arctic în a patra zi de concurs la Cercul Polar. Are însă probleme de sănătate

Tibi Uşeriu, pe locul 2 la Yukon Arctic în a patra zi de concurs la Cercul Polar. Are însă probleme de sănătate

Tibi Uşeriu, pe locul 2 la Yukon Arctic în a patra zi de concurs la Cercul Polar. Are însă probleme de sănătate
Publicat: 04.02.2020
Sportivul român Tibi Uşeriu, care participă la cursa de alergare Yukon Arctic, desfăşurată în condiţii extreme, de la Cercul Polar, este pe locul al doilea după patru zile de concurs. În continuare, atletul acuză probleme de sănătate.

Tibi Uşeriu şi-a sunat prietenii din ţară şi le-a spus în ce condiţii concurează la Yukon Arctic, spunând că „Un foc îi fericirea aicea … atâta tot!”, în condiţiile în care ziua se înregistrează -34 de grade.

După patru zile de concurs, Tibi Uşeriu este pe locul al doilea, primul în cursă fiind un elveţian, care are un avans de patru ore.

Din cauza temperaturilor extreme, doar opt concurenţi au mai rămas în cursă.

„Tibi zice doar atât: , semn că încă nu s-a ajuns la , deci un semn tare bun pentru noi. E tot pe locul 2, a ajuns la Carmacks, la kilometrul 277, cu 4 ore în urma elveţianului, deci a recuperat o oră de la punctul anterior”, spun susţinătorii sportivului.

Tibi Uşeriu are în continuare probleme cu stomacul şi nu poate mânca nimic, însă le-a spus celor din ţară că a putut merge la magazin şi a cumpărat multă mâncare şi sucuri de fruct.

„Fizic şi mental e ca o stâncă. Vorbeşte cu un calm de neînţeles pentru noi. Parcă acum ar fi pornit în cursă. Incredibil. E decis să îşi joace şansa până la capăt, dar în acelaşi timp, de fiecare dată când ne sună îl laudă pe elveţian… Da, este o luptă acolo, dar nu este o lupta între ei, este o luptă cu ei înşişi”, au mai spus cei cu care Tibi Uşeriu ţine legătura zilnic, potrivit Mediafax.

Încă din a doua zi de concurs, sportivul a spus că nu are forţă, pentru că are probleme cu stomacul şi nu poate mânca.

Anul trecut, Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfăşoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase