Home » D:News » Administraţia Trump vrea un buget de 25 de miliarde de dolari pentru NASA

Administraţia Trump vrea un buget de 25 de miliarde de dolari pentru NASA

Administraţia Trump vrea un buget de 25 de miliarde de dolari pentru NASA
Publicat: 12.02.2020
Cele 25,2 miliarde de dolari reprezintă o creştere de 12% a bugetului anterior al NASA.

Statele Unite ale Americii îşi doresc să îşi menţină supremaţia în domeniul aerospaţial şi a al explorării spaţiului cosmic, NASA plănuind o nou aselenizare şi misuni de explorare a mai multor corpuri din sistemul nostru solar în viitorul apropiat, iar pe termen mediu plănuieşte chiar să trimită un echipaj uman către Marte. Acestea sunt proiecte extrem de îndrăzneţe, dar care au nevoie de o multitudine de resurse. Pentru a susţine efroturile NASA, Administraţia Trump a trimis către Congresul SUA o propunere legislativă care cuprinde un buget de 21,2 miliarde de dolari, notează Space.

„Acesta este un buget de XXI-lea demn de explorare a spaţiului în secolul XXI-lea şi unul dintre cele mai puternice mari bugete NASA din istorie”, a explicat recent administratorul NASA, Jim Brindestine.

Creşterea bugetului NASA pentru anul fiscal care începe în luna octombrie poate fi interpretată, după cum a spus şi Jim Brindestine, ca o declaraţie de sprijin a adminsitraţiei Trump faţă de programul spaţial, dar legislaţia americană prevede ca alocarea resurselor în acest domeniu să fie atribuţia Congresului SUA.

În ultimele luni, membrii Congresului l-au audiat pe Jim Brindestine în încercarea de a afla care sunt costurile pe care NASA le aproximează pentru programul Artemis, fără a afla totuşi o sumă anume. Documentele pe care NASA le-a trimis către Casa Albă şi care au ajuns astfel şi la Congres oferă o imagine mai bună a costurilor asociate următoarei aselenizări.

Citeşte şi:

NASA a primit finanţare pentru a dezvolta rachete cu propulsie nucleară

NASA ia în calcul restructurarea bugetului pentru a asigura succesul misiunii Artemis

Adminstratorul NASA, audiat de către Congresul SUA în legătură cu suplimentarea bugetului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase