Home » D:News » Sonda Voyager 2 funcţionează din nou

Sonda Voyager 2 funcţionează din nou

Sonda Voyager 2 funcţionează din nou
Publicat: 07.03.2020
Cele cinci instrumente de la bordul Voyager 2 au reînceput să transmită informaţii către centrul de comandă de pe Terra.

În luna ianuarie, o serie de probleme legate de alimentarea cu energie au făcut ca instrumentele de la bordul sondei spaţiale Voyager 2 să îşi înceteze activitatea. Recent, NASA a făcut public faptul că cele cinci instrumente de la bordul sondei spaţiale şi-au reluat activitatea şi au început să colecteze şi să transmită informaţii către centrul de comandă, notează Space.

„Voyager 2 a revenit la operaţiunile normale în urma anomaliei din 25 ianuarie 2020. Cele cinci instrumente ştiinţifice funcţionale, care au fost oprite de rutina de protecţie a defecţiunilor navei spaţiale, sunt din nou pornite şi transmit datele în mod normal”, au explicat oficialii NASA într-un comunicat.

Sonda spaţială Voyager a fost lansată în anul 1977 şi de atunci se îndreaptă către marginea Sistemului Solar, depăşind cu mult perioada de folosire programată. De-a lungul timpului, inginerii agenţiei spaţiale au fost nevoiţi să recurgă la o multitudine de manevre pentru a extinde funcţionarea sistemelor afectate de scăderea cantităţii de energie asigurate de sursele interne.

În luna ianuarie, oamenii de ştiinţă de la NASA au încercat o manevră pentru calibrarea instrumentelor de măsurare a câmpurilor magnetice, în timpul acestui proces, două sisteme au rămas fără energie şi a fost activată o măsură de siguranţă care a determinat oprirea automată a tuturor sistemelor şi programelor. Între timp, inginerii au reuşit să remedieze o parte dintre probleme şi să reactiveze cele cinci instrumente.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase