MEC a publicat primul set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale

30 03. 2020, 16:00

Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare respectă modelul subiectului de examen, a precizat MEC într-un comunicat de presă.

„În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul http://rocnee.eu/testeantrenament/un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii MEC afirmă că scopul testelor este acela de „a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene”. 

Baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri (3 aprilie). „Rolul acestora este de autoevaluare şi calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile”, mai precizează sursa citată.

MEC mai arată că, în cadrul emisiunilor Teleşcoala, vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare.