Home » D:News » Care este nivelul imunităţii populaţiei din România, dobândită natural pentru COVID-19

Care este nivelul imunităţii populaţiei din România, dobândită natural pentru COVID-19

Care este nivelul imunităţii populaţiei din România, dobândită natural pentru COVID-19
Publicat: 06.05.2020
Rezultatele finale ale studiului privind imunizarea naturală a populaţiei pentru COVID-19 indică faptul că acesta este foarte mic, sub 2%.

În plus, din totalul subiecţilor testaţi, au fost identificate pozitiv pentru coronavirus prin RT PCR (metoda moleculară considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS-CoV-2) patru persoane. Aceştia sunt infirmieri şi asistenţi medicali din Bucureşti şi Arad, cazurile fiind deja făcute publice.

Cele patru persoane detectate pozitiv prin RT PCR au fost confirmate şi prin testele serologice.

De asemenea, au fost detectaţi anticorpii IgG la alte 1,6% persoane din totalul celor testaţi.

Să se respecte măsurile de izolare şi distanţare socială

Potrivit reprezentaţilor companiei, studiul a avut ca obiectiv nivelul şi ritmul de imunizare naturală a populaţiei, ţinând cont de faptul că alte cercetări din alte state au confirmat existenţa unui număr semnificativ de pacienţi asimptomatici infectaţi cu SARS-CoV-2 care nu se regăsesc în statisticile medicale oficiale COVID 19.

De asemenea, a fost vizată eficienţa măsurilor de protecţie şi a procedurilor de lucru a reţelei de clinici şi spitale, elaborate şi implementate odată cu declanşarea epidemiei, şi posibilitatea de a le implementa şi pentru alte companii cu scopul de a le ajuta să-şi reia activitatea în siguranţă.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase