Home » D:News » Compania în care se poate lucra definitiv de acasă

Compania în care se poate lucra definitiv de acasă

Compania în care se poate lucra definitiv de acasă
Publicat: 14.05.2020
Conducerea Twitter le-a transmis angajaţilor că pot lucra de acasă, pentru totdeauna, dacă vor.

Având sediul în San Francisco, California, şi circa 4.600 de angajaţi, Twitter a fost prima companie care a decis ca lucrătorii ei să muncească de acasă în contextul apariţiei pandemiei de coronavirus. A fost vorba de cei a căror muncă nu necesita prezenţa obligatorie la sediu.

Acum, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, un susţinător încă din 2019 al muncii de acasă, şi-a anunţat angajaţii că pot să opteze pentru „telemuncă” (munca de acasă) definitiv.

„Suntem extrem de mândri de acţiunile luate devreme pentru protejarea sănătăţii angajaţilor şi a comunităţii noastre. Acest lucru va rămâne cea mai importantă prioritate a noastra în lunile următoare”, se arată în informarea trimisă săptămâna aceasta către angajaţii Twitter.

De asemenea, angajaţii pot solicita maximum 1.000 de dolari pentru a-şi cumpăra lucrurile necesare muncii de acasă. 

Jack Dorsey a estimat că, pentru toţi angajaţii, birourile din California ale Twitter se vor deschide abia prin septembrie, însă cine vrea poate să rămână în continuare să lucreze de acasă.

Unii dintre angajaţii Twitter lucrează în continuare de la sediu, în special cei care trebuie să asigure mentenanţa serverelor.

Săptămâna trecută, Google şi Facebook şi-au anunţat angajaţii a căror prezenţă nu este necesară în sediu că pot munci de acasă până la finalul anului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Top 5 locuri de muncă prin care poţi câştiga mulţi bani

Surpriză! Cine sunt cei mai fericiţi români la locul de muncă?

De ce este atât de dăunătoare munca în schimburi?

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase