Home » D:News » Motivul pentru care șobolanii au devenit mai agresivi în ultima perioadă

Motivul pentru care șobolanii au devenit mai agresivi în ultima perioadă

Publicat: 03.06.2020

Pe măsură ce restricțiile din cauza pandemiei de COVID-19 au continuat să îi țină pe oameni departe de străzile orașelor, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a emis o avertizare privind o „creștere în activitatea rozătoarelor”. Restricțiile și liniștea care le-a urmat au făcut ca rozătoarele să devină mai agresive.

Galerie Foto!

Fără gunoiul obișnuit lăsat în urmă de oameni, șobolanii înfometați au fost nevoiți să-și caute noi surse de hrană. Astfel, aceștia au devenit mai agresivi în timp ce resursele au rămas reduse.

SUA este momentan cea mai afectată țară de COVID-19 din lume, înregistrând peste 1.837.170 de cazuri, potrivit ultimelor date oferite de autorități. Chiar dacă au avut loc proteste împotriva restricțiilor, majoritatea statelor americane au avut parte de o activitate umană redusă. Acest lucru are un efect asupra vieții sălbatice urbane.

Șobolanii au devenit mai agresivi în ultima perioadă

„Carantinarea comunităților a dus la o scădere în hrana disponibilă pentru rozătoare, în special în zonele comerciale dense”, a transmis CDC. „Unele municipalități au anunțat o creștere a activității rozătoarelor din cauza faptului că animalele își caută noi surse de hrană. Programele ecologice și sanitare de controlare a rozătoarelor s-ar putea confrunta cu o creștere a cererilor de intervenție cu privire la rozătoare. În plus, ar putea exista un surplus de cazuri de comportament agresiv sau neobișnuit al acestora”, a mai adăugat CDC, potrivit IFL Science.

Publicația americană Chicago Tribune a relatat că „sute de mii” de șobolani „defilează” pe străzile orașului în căutare de hrană. Șobolanii sunt de regulă animale nocturne.

Între timp, din martie până în aprilie, orașele Washington DC și Baltimore au anunțat o creștere a solicitărilor de intervenție din cauza rozătoarelor.

Războiul șobolanilor pe străzile din New York

În New York, declinul puternic al turiștilor a însemnat că șobolanii au devenit mai agresivi pe măsură ce sursele de hrană au scăzut abrupt. „Se războiesc unii cu alții, mănâncă puii altora și se bat pentru puțina mâncare pe care o mai găsesc”, a declarat Bobby Corrigan, expert în șobolani, pentru The New York Times.

Motivul pentru care șobolanii au devenit mai agresivi în ultima perioadă
Șobolanii au început să se bată pentru puțina mâncare pe care o găsesc pe timp de pandemie. Sursa foto: Pixabay

Sfatul CDC este de a monitoriza și a controla pe cât posibil populațiile de șobolani. De asemenea, autoritățile sunt sfătuite să mențină curățenia în zonele urbane, fără gunoiul care ar atrage și oferi adăpost populațiilor de rozătoare. „Măsurile preventive includ blocarea accesului în locuințe și întreprinderi, înlăturarea deșeurilor și a vegetației dense, păstrarea gunoiului în tomberoane bine închise și înlăturarea hranei pentru animale din curțile locuințelor”, a mai adăugat CDC.

Știrea vine după ce și în Roma au fost anunțate comportamente neobișnuite ale animalelor. Populația imensă de pescăruși din capitala Italiei a început să se hrănească cu șobolani și porumbei în urma unei scăderi similare a resturilor lăsate de oameni.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au învăţat doi şobolani să conducă maşinuţe. Cum s-au descurcat rozătoarele – VIDEO

Un tip de hepatită pe care îl făceau doar şobolanii a fost transmis la oameni

O nouă specie de şobolan ”uriaş” a fost descoperită. Este de patru ori mai mare decât cel obişnuit

Cel puţin zece pompieri au venit să salveze un şobolan gras, rămas blocat

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase