Home » D:News » Prototipul Starship al SpaceX a explodat în timpul unui test

Prototipul Starship al SpaceX a explodat în timpul unui test

Prototipul Starship al SpaceX a explodat în timpul unui test
Explozia Starship SN4 s-a produs în cadrul unui test la sol
Publicat: 02.06.2020

Un prototip al unei rachete puternice dezvoltate de compania SpaceX a explodat în timpul unui test efectuat în sudul Texasului, la baza din Boca Chica.

GALERIE FOTO!

Starship SN4 a fost testată din nou vinerea trecută, cu o zi înainte de lansarea istorică a capsulei Crew Dragon, prima misiune cu oameni la bord pentru compania SpaceX deținută de miliardarul Elon Musk.

După un minut de la testarea statică a motoarelor Raptor, prototipul navetei spaţiale SN4 a fost înghiţit de flăcări ca urmare a unei explozii.

Nu au fost raportate victime umane în urma exploziei a cărei cauză este încă necunoscută.

Având o înălțime de 120 de metri, Starship este o nouă generație de rachete concepută pentru a transporta oameni și circa 100 de tone de marfă către Lună și Marte, potrivit Reuters.

Starship, vehicule complet reutilizabile

Vehiculul dezvoltat de SpaceX este complet reutilizabil. Una dintre marile ambiții ale lui Musk este de a face călătoria în spațiu accesibilă oamenilor.

SpaceX s-a numărat printre cele trei companii cărora NASA le-a oferit, luna trecută, în total un miliard de dolari pentru a dezvolta sisteme de rachete capabile să transpote marfă și oameni pe Lună. SpaceX a propus Starship pentru acest program al NASA.

Joi, Administraţia federală a aviaţiei din SUA (FAA) a acordat licență SpaceX pentru a începe primele teste de zbor suborbitale ale Starship. Data la care aceste teste vor începe este necunoscută. Primele zboruri vor fi efectuate fără echipaj uman spre o țintă aflată la o altitudine de aproximativ 150 de metri.

Având în vedere că Starship SN4 este la statutul de prototip, fiind necesare o serie de teste care nu exclud și exploziile, incidentul de vineri nu va afecta programul și nici finanțarea primită de la NASA.

Testul de vineri este al cincilea pentru viitoarea generație de rachete. În timpul unui test efectuat cu o zi înainte nu au existat probleme.

Vă recomandăm să citiți și:

Momentul în care prototipul rachetei Starship Mk-1 a explodat. Elon Musk trebuie să construiască altul pentru a duce oameni pe Lună şi Marte – VIDEO

Elon Musk a anunţat preţul unei lansări a Starship care va duce pământenii în spaţiu

Elon Musk a prezentat designul rachetelor Starship care vor transporta oameni către Lună şi Marte

Ofertă de la NASA: opt luni închis într-un laborator din Rusia pentru un experiment important

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase