Paneluri OLED care ascund camera sub ecran produse de o companie din China

11 06. 2020, 13:00

Camera foto sub ecran este considerat acum „Sfântul Graal” al tehnologiei mobile.

Acest tip de panel OLED ar permite realizarea de smartphone-uri fără decupaje, pentru afișarea unei imagini complete. De altfel, camera foto sub display ar putea permite și îmbunătățirea altor dispozitive precum laptop-urile sau monitoarele de PC. Din fericire, nu va trebui să așteptăm prea mult, întrucât compania chineză Visionox a anunțat că are deja o astfel de soluție gata pentru producție în masă.

Ce oferă tehnologia Visionox

Ne-am fi așteptat de la Samsung, liderul incontestabil al pieței de ecrane OLED pentru telefoane să vină cu această tehnologie în premieră. Se pare însă că Visionox, o companie chineză fondată în 1996, cu experiență vastă în domenu, a fost prima. Tehnologia pare să funcționeze într-o manieră similară cu ceea ce au prezentat companii precum Xiaomi sau Oppo încă de anul trecut.

O parte a ecranului este realizat dintr-un alt material, cu capacități transparente. Aici este integrată camera foto, care poate fi folosită chiar și atunci când este acoperită de ecran. Visionox spune că a dezvoltat noi tehnologii care să permită acest lucru. Astfel, acel ecran transparent folosește alte materiale organice și anorganice, care permit trecerea luminii. Partea metalică a ecranului în acea zonă este înlocuită cu o peliculă transparentă.

Citește continuarea pe Go4it!

Care este diferenţa dintre display-ul Super Retina OLED al Apple şi Dynamic AMOLED de la Samsung

Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K pe înţelesul tuturor

Ecranul SAMOLED a fost brevetat de către Samsung

Generaţia iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele şi 5G pe cele scumpe