Home » D:News » Honda a oprit o parte a procesului de producţie în urma atacurilor cibernetice

Honda a oprit o parte a procesului de producţie în urma atacurilor cibernetice

Honda a oprit o parte a procesului de producţie în urma atacurilor cibernetice
Publicat: 10.06.2020

Compania japoneză de automobile Honda a fost vizată de hackeri. Specialiştii din domeniul securităţii cibernetice au descoperit în sistemul companiei urmele activităţii ilegale. Honda şi-a sistat o parte din producţie până când problema va fi rezolvată.

Compania japoneză producătoare de automobile Honda sistează o parte din operaţiunile de producţie din cauza atacurilor cibernetice. Specialiştii din domeniul informatic au descoperit în sistemul companiei dovezi ale activităţii ilegale a hackerilor. Honda a semnalat breşa de securitate duminică.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Chris Abbruzzese, a declarat că situaţia este monitorizată în prezent şi sunt evaluate daunele produse.

Reţeaua internă a celor de la Honda a fost infectată cu un virus care blochează sistemul până când victima plăteşte pentru o cheie de criptare. Virusul aparţine unui grup intitulat Snake, care este de asemenea responsabil pentru virusarea gigantului medical european Fresenius.

Omul care a înființat Honda

Soichiro Honda a fost un inginer şi industrialist japonez ce a înfiinţat celebra companie de automobile ce-i poartă numele, care astăzi este un jucător important din industria auto.

Honda s-a născut înTenryū, Shizuoka, un sat în apropiere de muntele Fuji, pe 17 noiembrie 1906 şi de mic copil îl ajuta pe tatăl său în atelierul acestuia reparând biciclete şi a fost absolut fascinat când a văzut prima maşină trecând prin sat

Peste ani, în 28 septembrie 1948, a înfiinţat Honda Motor Company, la conducerea căreia a stat până în octombrie 1973.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase