Home » D:News » Portavioane americane, trimise în Oceanul Pacific pe fondul disputelor cu Administraţia Chinei

Portavioane americane, trimise în Oceanul Pacific pe fondul disputelor cu Administraţia Chinei

Autor: Redactia Descopera.ro 06.11.2020
Portavioane americane, trimise în Oceanul Pacific pe fondul disputelor cu Administraţia Chinei
Sursa foto: Instagram @rcaf_pilot

Statele Unite au anunţat, miercuri, trimiterea a două portavioane în Oceanul Pacific, în contextul în care China intensifică activităţile militare în această zonă, relatează cotidianul The Wall Street Journal.

Trimiterea portavioanelor USS Ronald Reagan şi USS Nimitz, însoţite de grupurile navale aferente suplimentează prezenţa navală americană într-o regiune marcată de tensiuni cu Beijingul din cauza disputelor teritoriale.

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat marţi că avioane militare chineze au pătruns scurt timp în zona taiwaneză de identificare aeriană.

Tensiunile s-au amplificat în Marea Chinei de Sud

Japonia a raportat că un portavion chinez şi alte nave militare au trecut prin apropierea unor insule nipone, iar tensiunile s-au amplificat şi în Marea Chinei de Sud.

Membrii echipajelor portavioanelor americane au supuşi unor noi proceduri medicale, pentru evitarea infectării cu noul coronavirus, potrivit Mediafax.

Vă recomandăm să citiți și:

Clipe terifiante filmate la bordul unui portavion american. Un F-35 nu a decolat cu viteza care trebuia

Epava portavionului USS Hornet, navă scufundată în Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită în Pacificul de Sud – FOTO

Un portavion american virează la viteză maximă în cadrul unor teste. Imaginile sunt fascinante – FOTO

Un submarin american dispărut după prima misiune, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit în apropierea Alaskăi