Home » D:News » Un portavion american virează la viteză maximă în cadrul unor teste. Imaginile sunt fascinante – FOTO

Un portavion american virează la viteză maximă în cadrul unor teste. Imaginile sunt fascinante – FOTO

Publicat: 23.06.2017
Portavionul USS Abraham Lincoln efectuează o serie de teste pe mare, unul dintre acestea fiind şi efectuarea de viraje la viteză maximă. Gigantul marin de oţel de 100.000 de tone îşi arată astfel măiestria, în ciuda vârstei destul de înaintate.

Din când în când navele militare aflate deja în serviciu sunt supuse unor teste exhaustive, mai ales după ce au trecut prin programe de modernizare, scrie Go4it..

 

Prin astfel de teste a trecut recent şi portavionul USS Abraham Lincoln, din clasa Nimitz. În ciuda dimensiunilor spectaculoase, nava cu o greutate de peste 100.000 de tone este destul de agilă, după cum se vede în clipul ataşat. Lincoln face câteva viraje la viteză maximă (aproximativ 56 Km/h).

 

Foto: captura video go4it

 

Portavionul a intrat în serviciul US Navy în 1989. USS Abraham Lincoln este un mic oraş plututor. Are o lungime de 333 de metri, peste 5.600 de oameni la bord şi transportă 90 de avioane şi elicoptere.

 

Nu se ştie cum acest clip a ajuns pe internet. De obicei astfel de filmări, din timpul testelor, nu sunt făcute publice de către US Navy, pentru ca inamicii să nu ştie capabilităţile exacte ale navelor.

 

Pentru video, accesaţi go4it.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Portavion aproape intact din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în Oceanul Pacific. Ce găzduieşte el în prezent

11 lucruri uimitoare descoperite recent de ştiinţă. Corpul uman este mai FASCINANT decât se credea

Reuşita care schimbă faţa războiului: o dronă a apuntat pentru prima dată pe un portavion american (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase