O femeie din Italia a gătit măsline pane în timp ce era operată pe creier

12 06. 2020, 16:00
Sursa foto: WVLT8

O italiancă în vârstă de 60 de ani a gătit măsline pane în timpul unei proceduri chirurgicale pe creier, scrie BBC. Femeia a gătit aproximativ 90 de măsline, în interval de o oră, iar medicul chirurg a spus că procedura „a decurs foarte bine”.

Conform sursei citate, intervenția chirugicală a durat circa două ore și jumătate.

Neurochirurgul Roberto Trignani de la spitalul din Riuniti din Ancona a declarat că procedura „a decurs foarte bine”.

Intervențiile chirurgicale pe creier, în timp ce pacientul este conștient, sunt folosite pentru a trata unele afecțiuni neurologice, precum tumorile care afectează zonele creierului responsabile de vedere, mișcare sau vorbire. Pentru a ajuta chirurgul să încerce să lezeze cât mai puțin țesutul sănătos, pacientului i se pot pune întrebări sau aceasta poate fi implicat într-o activitate în timpul operației.

Femeia a fost operată pe lobul temporal stâng, care controlează vorbirea, memoria și mișcarea părții drepte a corpului. De aceea, neurochirurgul Roberto Trignani a declarat agenției de știri Ansa, că metoda „ne permite să monitorizăm pacientul în timp ce lucrăm asupra funcțiilor creierului său”, potrivit Mediafax.

Dr. Trignani, care a făcut parte dintr-o echipă de 11 cadre medicale, a făcut până acum circa 60 de operații chirurgicale pe creier cu pacientul treaz. Un alt pacient din Ancona a fost rugat să urmărească desene animate.