Home » D:News » Rezultate Bacalaureat 2020. Când vor fi afișate notele la BAC

Rezultate Bacalaureat 2020. Când vor fi afișate notele la BAC

Rezultate Bacalaureat 2020. Când vor fi afișate notele la BAC
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 25.06.2020

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi comunicate în mod anonim, după cum a anunțat Ministerul Educației. Măsura reprezintă o premieră pentru învățământul din România și a fost aplicată deja și în cazul rezultatelor de la Evaluarea Națională 2020. 

Decizia anonimizării notelor a fost implementată în urma unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Primele rezultate de la sesiunea din iunie la Bacalaureat 2020 vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12:00. Absolvenții clasei a XII-a vor putea să-și verifice notele pe edu.ro.

Când vor fi afișate primele rezultatele la BAC 2020, sesiunea iunie

Elevii care vor dori să conteste notele primite vor putea face acest lucru atât în format fizic, cât și electronic. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 30 iunie, intervalul orar 16:00 – 19:00, și 1 iulie, intervalul orar 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale de la BAC 2020 vor fi afișate duminică, 5 iulie, după rezolvarea tuturor contestațiilor. De asemenea, notele finale vor fi comunicate în mod anonim.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să promovezi examenul de Bacalaureat

Fiecare candidat care dorește să promoveze examenul de Bacalaureat trebuie să îndeplinească trei condiții. Candidatul trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Candidatul trebuie să susțină toate examenele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare.

În plus, candidatul trebuie să obțină o medie de minim 6 la probele scrise.

Ce subiecte au picat la Limba și literatura română la BAC 2020

Examenul de Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, iar prima probă a fost cea scrisă la Limba și literatura română. Anul acesta, absolvenții clasei a XII-a de la profilul umanist (filiera teoretică) și profilul pedagogic (filiera vocațională) au primit aceleași subiecte precum absolvenții de la real.

Singura diferență a fost subiectul al III-lea, la care elevii au fost rugați să redacteze un eseu de cel puțin 400 de cuvinte prin care să prezinte particularități de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

La filiera teoretică (profilul real), filiera tehnologică și filiera vocațională (toate profilurile, cu excepția celui pedagogic), elevii au trebuit să rezolve la primul subiect mai multe cerințe în baza unui text din „Amintiri despre George Călinescu”, de Mircea Bandu.

Ce subiecte au primit elevii la matematică și istorie

La primul subiect la proba de istorie, absolvenții de clasa a XII-a au primit un fragment de text din „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de Ioan Aurel Pop, dar și un fragment din „Românii”, de Keith Hitchins. În funcție de aceste texte, elevii au fost nevoiți să răspundă la o serie de cerințe.

Subiectul al II-lea al probei de istorie de la BAC 2020 a inclus un alt set de cerințe și un fragment de text din „O Istorie a Românilor”, de Ion Bulei.

De asemenea, la subiectul al III-lea, absolvenții de clasa a XII-a au trebuit să elaboreze, în maxim două pagini, un eseu despre practici politice adoptate în România, în secolul al XX-lea, respectând câteva cerințe.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Geografie

Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română

Barem română Bacalaureat 2020. Cum se rezolvau, de fapt, subiectele

Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la matematică și istorie

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase