Home » D:News » Monica Anisie a anunțat care este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar

Monica Anisie a anunțat care este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar

Monica Anisie a anunțat care este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar
Credit foto: Profimedia
Publicat: 23.07.2020

Scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemul hibrid, în care, prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a spus Monica Anisie, la RFI.

„De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a adăugat ministrul Educației.

250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci

Ea a fost întrebată și dacă MEC a început livrarea celor 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci, potrivit Mediafax.

„Este procedura de achiziție. Nu Ministerul Educației face achiziția acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziția acestor tablete, nu Ministerul Educației. (…) Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică”, a mai spus Anisie.

Școala va începe în 14 septembrie

„Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (…) Deci până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a afirmat ministrul Educației.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase