Home » D:News » De ce au fost înlăturate de către autoritățile din Chicago statui ale exploratorului Cristofor Columb

De ce au fost înlăturate de către autoritățile din Chicago statui ale exploratorului Cristofor Columb

De ce au fost înlăturate de către autoritățile din Chicago statui ale exploratorului Cristofor Columb
Sursa foto: Wikimedia Commons
Publicat: 28.07.2020

La o săptămână după ce protestatarii din Chicago au încercat să răstoarne o statuie a exploratorului italian din oraş, autorităţile locale au decis înlăturarea monumentelor pe o perioadă nedeterminată, scrie BBC News.

Primarului oraşului Chicago, Lori Lightfoot, a declarat într-un comunicat de presă că statuile lui Columb – din Grant Park şi Parcul Arrigo – au fost „înlăturate temporar … până la o notificare ulterioară”.

Decizia a venit după ce protestatarii s-au confruntat cu poliţia în timp ce au încercat să răstoarne statuia exploratorului din Grant Park săptămâna trecută.

Statuile lui Columb, răsturnate și decapitate

În iunie, o statuie a lui Columb, realizată din bronz şi înaltă de 3 metri, a fost răsturnată în Saint Paul, Minnesota, în timp ce o alta din Boston, a fost decapitată, scrie Mediafax.

Cristofor Columb a fost de mult timp considerat un personaj eroic al istoriei americane, fiind primul explorator care să stabilească o prezență europeană în Lumea Nouă.

Legenda exploratorului Cristofor Columb

Americanii l-au celebrat încă din 1792, la 300 de ani după ce a ajuns pentru prima dată pe teritoriul american. Însă, a fost nevoie de încă 200 de ani și o campanie de un secol a italienilor-americane pentru a stabilit o sărbătoare națională legală în numele faimosului navigator.

Cu mult timp înainte să devină un simbol al identității italiene-americane, Cristofor Columb a fost mitologizat de America protestantă drept un explorator erou care a deschis calea pentru „fondarea” divină a Statelor Unite de către creștinii europeni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase