Home » D:News » Nelu Tătaru spune că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”

Nelu Tătaru spune că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”

Nelu Tătaru spune că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Publicat: 31.07.2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Sibiu, că dacă românii vor respecta regulile de protecție sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere a numărului de cazuri. (…) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă a numărului de cazuri de COVID-19”, a declarat Nelu Tătaru.

El a mai spus că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”, potrivit Mediafax.

„Suntem într-o recrudescență cu o creștere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creștere. În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 și lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona. Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a conchis Tătaru.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase