Home » D:News » UBB a atras cea mai mare finanțare pentru cercetarea științifică. Care este suma

UBB a atras cea mai mare finanțare pentru cercetarea științifică. Care este suma

UBB a atras cea mai mare finanțare pentru cercetarea științifică. Care este suma
Universitatea „Babeș-Bolyai” / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 31.07.2020

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a atras cea mai mare finanțare pentru cercetare științifică, de aproape 30 de milioane de lei. Universitatea își păstrează, și în acest an, poziția în topul competitivității naționale.

UBB anunță că, în actualul ciclu al competițiilor UEFISCDI – programe postdoctorale, tinere echipe, proiecte experimental demonstrative și proiecte colaborative de cercetare, a atras cele mai multe proiecte -aproximativ 57, și cea mai mare finanțare, de aproape 30 milioane de lei.

Rectorul Daniel David afirmă că UBB este o universitate internațională care nu doar că diseminează cunoașterea prin educație de excelență, nu doar că o utilizează inovativ în relația cu societatea/mediul socio-economic, ci o și generează creativ prin cercetare științifică avansată.

„Iar aceasta se vede în resursele atrase direct prin proiecte de cercetare competitive”, a spus David.

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) este instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării.

Aceasta asigură atât realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru universităţi, cât și coordonarea, din punct de vedere administrativ, a unor programe și subprograme din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare.

Prin programele coordonate, unitatea gestionează aproximativ 22% din fondurile publice alocate activității de cercetare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase