Home » D:News » Minerul devenit milionar peste noapte s-a mai îmbogățit cu 2 milioane de dolari. Bărbatul a găsit încă o piatră prețioasă

Minerul devenit milionar peste noapte s-a mai îmbogățit cu 2 milioane de dolari. Bărbatul a găsit încă o piatră prețioasă

Publicat: 08.08.2020

Un miner din Tanzania, care a devenit milionar peste noapte în iunie după ce a vândut două cristale de tanzanit pentru suma de 3,4 milioane de dolari, a vândut o altă piatră prețioasă pentru 2 milioane de dolari.

A treia descoperire făcută de Saniniu Laizer cântărește 6,3 kilograme.

Cristalele de tanzanit se găsesc doar în nordul Tanzaniei și sunt folosite pentru ornamente.

Sunt printre cele mai rare pietre prețioase de pe Pământ, iar un geolog local estimează că resursele de tanzanit ale țării vor fi complet epuizate în următorii 20 de ani. Pietrele prețioase sunt foarte frumoase datorită nuanțelor de albastru, verde, roșu și violet.

Valoarea unei astfel de pietre prețioase este determinată de raritatea sa. Așadar, cu cât este mai clară sau fină culoarea, cu atât este mai mare prețul.

Saniniu Laizer îndeamnă minerii să coopereze cu Guvernul

Lazier a îndemnat minerii să coopereze cu Guvernul, spunând că experiența sa este un exemplu pozitiv.

„Vânzarea către Guvern elimină orice alte scurtături. Sunt transparenți”, a spus minerul, în timpul unei ceremonii la mina Mirerani.

Minerii artizanali se plâng deseori de întârzieri ale plăților făcute de proprietarii de mine.

După ce a vândut cele două pietre prețioase în iunie, cântărind 9,2 kilograme și respectiv 5,8 kilograme, tatăl a peste 30 de copii a declarat pentru BBC că are de gând să organizeze o „petrecere de pomină”.

Profitul nu îi va schimba stilul de viață

Însă, după ce s-a îmbogățit încă o dată, Lazier a spus că va construi o școală și un centru medical în comunitatea sa din districtul Simanjiro.

Lazier a declarat pentru BBC, în urmă cu două luni, că profitul nu îi va schimba stilul de viață și că are de gând să continue să aibă grijă de cele 2.000 de vaci ale sale. De asemenea, Lazier a menționat că nu crede că este necesar să-și ia măsuri suplimentare de protecție în ciuda bogăției acumulate recent.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un bărbat din Tanzania a devenit milionar după ce a descoperit cele mai mari cristale de tanzanit din istorie

Comorile din adâncul pământului şi poveştile lor fascinante: tot ce trebuie să ştii despre pietrele preţioase

Salvare spectaculoasă: Povestea minerilor din Chile 

Cristalele microscopice din Australia oferă o imagine asupra evoluţiei câmpului magnetic al Terrei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase