Home » D:News » Fostul rege Juan Carlos, în exil în Emiratele Arabe Unite

Fostul rege Juan Carlos, în exil în Emiratele Arabe Unite

Fostul rege Juan Carlos, în exil în Emiratele Arabe Unite
Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 18.08.2020

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, care a anunţat decizia de plecare în exil în contextul unei investigaţii de corupţie, se află în Emiratele Arabe Unite, a anunţat luni Casa Regală spaniolă, citată de cotidianul El Pais.

„Majestatea Sa regele Juan Carlos a transmis că începând din data de 3 august s-a mutat în Emiratele Arabe Unite, unde este şi în prezent”, a comunicat luni după-amiază Palatul Zarzuela.

Presa spaniolă enumerase mai multe ţări în care s-ar fi mutat fostul rege Juan Carlos, inclusiv Republica Dominicană şi Emiratele Arabe Unite.

Fostul rege Juan Carlos a dat asigurări, prin intermediul avocaţilor, că rămâne la dispoziţia autorităţilor judiciare, potrivit Mediafax. Deocamdată, ancheta nu îl vizează în mod direct.

Juan Carlos, anchetat pentru corupție

Juan Carlos a anunţat, pe 4 august, decizia de a părăsi ţara, în contextul unei investigaţii de corupţie. La începutul lunii iunie, Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid a anunţat lansarea unei investigaţii pentru a stabili dacă regele Juan Carlos a avut vreo responsabilitate de natură penală într-un presupus dosar de corupţie privind atribuirea unui contract pentru construirea unei linii feroviare de mare viteză în Arabia Saudită.

Regele Juan Carlos a abdicat în anul 2014, pe fondul unor scandaluri, cedându-i tronul fiului său Felipe. Juan Carlos a devenit rege al Spaniei în anul 1975, după moartea generalului Francisco Franco, şi se bucură de respect în principal pentru tranziţia de la dictatură la un sistem democratic.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase