Home » Natură » Restaurant unic în lume. Este amplasat într-o rezervație naturală din Suedia

Restaurant unic în lume. Este amplasat într-o rezervație naturală din Suedia

Restaurant unic în lume. Este amplasat într-o rezervație naturală din Suedia
Restaurantul Nowhere / Credit foto: Oddbird, Nicklas Hultman
Publicat: 03.07.2020

În plină pandemie de coronavirus și de creștere a cazurilor de COVID-19 în întreaga lume, deschiderea unui restaurant nou ar putea părea o decizie ciudată. Acest restaurant poate fi considerat unic în lume și va fi inaugurat în Suedia, țara care a contrariat prin politica relaxată pe care a avut-o în privința pandemiei de coronavirus.

GALERIE FOTO

Resturantul Nowhere este programat să își deschidă porțile în luna august. Porți este mult spus, pentru că restaurantul temporar va fi amplasat în aer liber, în mijlocul sălbăticiei suedeze din rezervația naturală Häringe-Hammersta, în regiunea Stockholm.

Distanțarea socială, recomandată încă de la începutul pandemiei de coronavirus, va fi ridicată la un alt nivel la Nowhere, unde vor exista doar șase mese.

Cele șase mese vor fi împrăștiate în locuri deosebit de frumoase, fără ca oaspeții care nu se cunosc între ei să intre în contact unii cu ceilalți. Pentru a ajunge la masa rezervată, situată în pădure, pe câmp sau pe digul de lemn, oaspeții vor face mai întâi o plimbare prin natură.

Restaurant în natură, cu mobilier din materiale reciclabile

Restaurantul temporar este deținut de Oddbird, o firmă care produce în mod tradițional vinuri fără alcool. Mobilierul (cele șase mese și scaunele din jurul lor) au fost create de firma de design interior The Norrman. Și pentru că este amplasat în natură, întreg mobilierul a fost realizat din materiale reciclabile.

Meniul va fi creat de bucătarii Linn Söderström și Marion Ringborg, care au pus bazele restaurantului Garba din Stockholm.

„De-a lungul timpului, am devenit experți în escapade, atât mental, cât și fizic, dar, din cauza crizei coronavirusului, am fost obligați să ne oprim”, a afirmat Moa Gürbüzer, CEO-ul Oddbird și fost terapeut pe probleme legate de consumul de alcool. „În loc să călătorim în străinătate, ne regăsim în natură, unde putem descoperi locuri magice pe care nu le-am considerat anterior destinații”, a mai spus acesta.

Deschiderea restaurantului este prevăzută pentru 20 august, dar lista de rezervări s-a deschis deja.

Suedia a dus una dintre cele mai relaxate politici privind pandemia de coronavirus, permițându-le cetățenilor să decidă singuri cum se vor comporta pe perioada crizei.

Acest lucru i-a adus critici puternice, iar OMS a inclus-o recent pe lista țărilor periculoase, în care se înregistrează o creștere a infecțiilor COVID-19. Anders Tegnell, epidemuiologul de stat al Suediei, a anunțat că decizia OMS este una greșită și că datele au fost interpretate eronat.

Vă recomandăm să citiți și:

10 lucruri inedite despre Suedia pe care sigur nu le ştiai

O nouă epavă descoperită în Suedia ar putea fi ”sora geamănă” a unui vas faimos scufundat în timpul primului voiaj

Două bărci funerare ale wikingilor, descoperite în Suedia, oferă informaţii preţioase

Suedia interzice fumatul chiar şi pe străzi, iar până în 2025 vrea să îl interzică total

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase