Home » D:News » Cum să alegi un robot de bucătărie în funcție de caracteristici

Cum să alegi un robot de bucătărie în funcție de caracteristici

Cum să alegi un robot de bucătărie în funcție de caracteristici
Publicat: 25.09.2020

Cauți să cumperi un robot de bucătărie dar nu ești sigur ce caracteristici sunt esențiale? Te vom ghida prin cele mai importante caracteristici atunci când vine vorba de alegerea robotului de bucătărie perfect.

Un robot de bucătărie este conceput pentru a ușura sarcinile din bucătărie care necesită multă muncă. De la tocare și feliere până la amestecare, batere și frământare, un robot de bucătărie bun ar trebui să facă toate aceste lucruri și ar trebui să devină neprețuit în activitățile de zi cu zi dintr-o bucătărie.

Un robot de bucătărie are de obicei un castron mare și numeroase atașamente care îi permit să toace, să felieze, să radă și să amestece.

În mod obișnuit, vasul unui robot de bucătărie este așezat pe o unitate mare ce reprezintă motorul. Iar pe lângă faptul că ocupă mult spațiu, unele modele pot fi și deosebit de grele, așa că verifică greutatea unui astfel de aparat înainte de a-l cumpăra.

Iar cunoscând ce caracteristici și accesorii sunt esențiale te poate ajuta să faci o investiție înțeleaptă într-un robot de bucătărie care se va dovedi un partener fidel în bucătărie timp de mulți ani.

Ce caracteristici esențiale trebuie să cauți la un robot de bucătărie

Puterea – Un motor puternic va îndeplini cu ușurință sarcini grele de tocare și feliere. Puterea se măsoară în wați și ideal ar fi să găsești un model de cel puțin 600 de wați.

Un alt indicator al calității este garanția pe care un producător o oferă pentur motorul unui robot de bucătărie. Unele modele premium vin cu o garanție de până la 20 de ani.

Optează de asemenea pentru un model cu o bază largă și grea pentru a opri robotul de bucătărie să se miște în timp ce îl folosești. În mod obișnuit, vei găsi doar butoane de pornire / oprire pe procesor, împreună cu un mod de impuls care este util pentru tăierea grosieră sau pentru amestecarea ușoară.

Mărime și greutate – Roboții de bucătărie sunt aparate mari și puternice, așa că gândește-te unde îl vei plasa în bucătărie. Trebuie să fie suficient spațiu pentru acesta pe blatul de lucru și suficient spațiu deasupra, astfel încât să poți utiliza tubul de alimentare și capacul.

Dacă va fi depozitat într-un dulap, alege un model ușor care poate fi ridicat cu ușurință atunci când ai nevoie să îl depozitezi sau să îl scoți din dulap pentru folosire.

Capacitate – Acest lucru depinde de numărul de persoane pentru care gătești în mod regulat și de cât de mult gătești. Modelele mai mari de 2 litri cu tuburi largi de alimentare îți vor permite să procesezi loturi mari de alimente, în timp ce un robot de bucătărie de 1,3 până la 2 litri este suficient pentru familiile mici sau cupluri. Este demn de remarcat faptul că capacitatea se referă la ingrediente uscate – lichidele pot fi procesate doar la aproximativ jumătate din capacitatea indicată pentru a evita scurgerile.

Caută un robot de bucătărie cu mai multe boluri pentru versatilitate. Împreună cu bolul principal, ar trebui să primești și un bol mediu și un bol mini, perfect pentru a toca cantități mici de alimente, cum ar fi nuci sau ierburi.

Tub larg de alimentare – Economisește timpul cu pregătirea alimentelor, deoarece poate manipula produse mai mari, cum ar fi cartofi și ceapă întregi sau bucăți mari de alimente.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase