Home » D:News » O companie din Singapore vrea să fie prima care pune pe piață produse din carne crescută în laborator

O companie din Singapore vrea să fie prima care pune pe piață produse din carne crescută în laborator

O companie din Singapore vrea să fie prima care pune pe piață produse din carne crescută în laborator
Shiok Meat pare a avea un avans în fața companiilor occidentale care încearcă să producă carne fără a sacrifica animale. Credit foto: Pixabay
Publicat: 17.10.2020

Shiok Meat pare a avea un avans în fața companiilor occidentale care încearcă să producă carne fără a sacrifica animale.

În ultimii ani, au început să apară tot mai multe startup-uri care își propun să aducă pe piață carne cultivată în laborator. Printre aceste companii care nu vor să sacrifice animale pentru a oferi publicului carnea pe care și-o dorește se numără Aleph Farms, JUST și Memphis Meats, un start-up finanțat chiar de Bill Gates.

Din nefericire, aceste planuri încă nu s-au materializat, oamenii de știință nu au reușit încă să scapă costurile procesului de creștere a țesuturilor animale astfel încât acestea să poate fi eficient din punct de vedere economic. Dar, potrivit unei povești relatate de către Los Angeles Times, un startup din Singapore numit Shiok Meats ar putea fi prima companie din lume care ar vinde carne cultivată în laborator, notează Futurism.

O abordare diferită

Shiok își concentrează eforturile și resursele asupra creveților, crustaceele fiind afectată de pescuitul industrial și de diferitele probleme de mediu.

„Singapore face mai multe investiții proprii și este cel mai receptiv stat, din punct de vedere al reglementărilor legale, până la aprobarea acestui produs pentru a intra pe piață”, a declarat expertul în carne cultivată Chase Purdy. „Cel mai probabil va fi un restaurant din Singapore care va servi pentru consumatori pentru prima dată în istorie carne crescută în laborator”, mai adaugă acesta.

Deși numeroase start-up-uri au creat prototipuri de carne crescută în laborator, prețurile exorbitante au împiedicat introducerea acestora în meniurile restaurantelor sau al supermarketurilor. Aparent, Siok a făcut progrese importante în această direcție, reușind să scadă prețul unei jumătăți de kilogram de carne la doar 1.588 dolari, de la 2,268 dolari anul trecut. Oficialii companiei spun anul viitor prețul ar trebui să fie chiar și de o sută de ori mai mic față de prețul din prezent.

Citește și:

KFC va vinde carne de pui printată

”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate

O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase