Forțele Spațiale ale SUA au creat o unitate dedicată războiului orbital

12 11. 2020, 19:00

Ca parte a noii operațiuni, nava X-37B a fost trecută sub comanda Forțelor Spațiale.

Military, citat de către Futurism, raportează că cea mai nouă ramură militară americană, înființată la sfârșitul anului 2019, a creat acum o unitate dedicată „războiului orbital”, și, deși nu este deloc pregătită pentru lupte în vidul spațiului, Forțelor Spațiale li s-au atribuit chiar și o nava spațială care va derula o serie de experimente.

Avionul secret X-37B

După cum subliniază experții în securitate, X-37B nu este un avion care ar s-ar putea încadra în potențialele cerințe ale unei vehicul pentru luptele pe orbită sau în vidul spațial, dar cu toate acestea, de-a lungul timpului acesta a reușit să ducă la îndeplinire o serie de misiuni și experimente importante pentru NASA și Armata Statelor Unite ale Americii.

X-37B, aflat anterior sub controlul Forțelor Aeriene, este un avion spațial secret fără echipaj și care zboară misiuni spațiale din 2010. Au existat chiar speculații că ar fi putut transporta sau chiar testat sisteme de armament pe orbită.

În acest moment, vestea bună este aceea că încă nu ne apropiem de o eră a conflictelor militare pe orbita terestră sau chiar în spațiul dintre planete și chiar dacă facem pași în această direcție, în primă etapă aceste lupte ar fi mult mai lente decât cele cu care ne-au obișnuit luptele de pe uscat sau cele din aer purtate în conflictele actuale.

Eforturile pe care Statele Unite ale Americii le depun în direcția militarizării spațiului, prin Forțele Aeriene inițial și acum prin Forțele Spațiale vin ca parte a unei noi curse spațiale în care de această dată s-au înscris India, Rusia și chiar Franța. În aceste condiții, fiecare reușită științifică din acest domeniu are șansa de a căpăta aplicații militare, ceea ce ar putea afecta echilibrul politic și economic și așa fragil al lumii.

Citește și:

Forțele Spațiale ale SUA iau în calcul construirea unei baze selenare

Forţele Spaţiale americane trimit militari în Orientul Mijlociu

Forțele Spațiale ale SUA vor lansa patru sateliți de spionaj

Cu ce se vor ocupa Forţele Spaţiale ale SUA?