NASA a găsit o explicație pentru obiectul misterios care orbitează Pământul

04 12. 2020, 11:00

This browser does not support the video element.

Un obiect spațial misterios a fost înregistrat în orbita Pământului, iar NASA are o explicație pentru el.

Agenția spațială guvernamentală americană (NASA) a declarat că obiectul cunoscut sub numele de „2020 SO” nu este un asteroid, ci mai degrabă o parte a unei rachete Centaur de la nava spațială Surveyor 2, care a fost lansată spre Lună în 1966.

Vishnu Reddy, profesor asociat și om de știință la Laboratorul Lunar și Planetar de la Universitatea din Arizona, a afirmat că, inițial, din cauza aspectului palid, obiectul spațial a fost greu de identificat și caracterizat. „Am primit observații de culoare cu Large Binocular Telescope sau LBT care au sugerat că 2020 SO nu era un asteroid”, a spus el.

„Această concluzie a fost rezultatul unui efort extraordinar de echipă. În cele din urmă, am reușit să rezolvăm acest mister datorită muncii extraordinare a lui Pan-STARRS, Paul Chodas și a echipei de la CNEOS, LBT, Infrared Telescope Facility (IRTF) și a observațiilor din întreaga lume”, a adăugat specialistul.

S-a apropiat cel mai mult de Pământ

Marți, propulsorul rachetei s-a apropiat cel mai mult de Terra, după ce a ajuns la o distanță de planetă de mai puțin de 50.000 de kilometri, a anunțat Gianluca Masi, astronom italian și fondatorului Virtual Telescope Project.

NASA a înregistrat orbitele din jurul Terrei făcute de 2020 SO.

Din păcate, nava Surveyor 2 nu și-a finalizat niciodată călătoria, prăbușindu-se pe suprafața lunară în 23 septembrie 1966. Cu toate acestea, propulsorul Centaur „a trecut pe lângă Lună și a dispărut pe o orbită necunoscută în jurul Soarelui”, a spus anterior NASA.

Propulsorul rachetei a fost detectat inițial în 17 septembrie 2020 și a fost anunțat două zile mai târziu.

Inițial, 2020 SO a deviat încet înspre sfera Hill a Pământului în 8 noiembrie 2020, unde va rămâne pentru aproximativ patru luni înainte de a reveni pe orbita din jurul Soarelui, în martie 2021.

Vă recomandăm să citiți și:

Impulsuri magnetice misterioase, descoperite pe Marte de către InSight. Ar putea exista şi un mare rezervor de apă

50 de ani de la aselenizare. 5 momente terifiante din timpul misiunii Apollo 11

Noroc sau ghinion? Racheta care lansa Apollo 12 a fost lovită de fulger de 2 ori şi a supravieţuit

Apollo 11, ajungerea primului om pe Lună. Cele mai comune mituri despre aselenizare, distruse

Zeci de miliarde de dolari pentru programul Artemis care vizează retrimiterea oamenilor pe Lună