Home » D:News » 5 lucruri pe care le poate face Elon Musk acum că este cea mai bogată persoană din lume

5 lucruri pe care le poate face Elon Musk acum că este cea mai bogată persoană din lume

Publicat: 14.01.2021

Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană de pe planetă, averea sa ajungând la 188,5 miliarde de dolari.

Recent, directorul executiv al SpaceX și Tesla a scris pe rețeaua de micro-blogging Twitter că dorește să primească sugestii privind cum ar trebui să-și folosească uriașa avere, în special „modalități de a dona bani care pot cu adevărat să ajute”.

Așadar, iată câteva idei prin care Elon Musk și-ar putea cheltui averea pentru binele omenirii și al planetei. Totuși, niciuna dintre aceste idei nu este prea extravagantă pentru un multimiliardar care a lansat o mașină sport în spațiu.

1. Elon Musk ar putea pune capăt foametei în Statele Unite ale Americii

Din păcate, Guvernul Germaniei a calculat suma necesară pentru a pune capăt foametei la nivel global, iar la 330 de miliarde suma este în afara posibilităților lui Musk. Însă, în cazul Statelor Unite, prețul ar fi ceva mai scăzut, fiind nevoie de aproximativ 25 de miliarde de dolari.

Așadar, având în vedere că averea personală a lui Musk a crescut cu peste 160 de miliarde de dolari doar în timpul pandemiei de COVID-19, o astfel de sumă ar fi chiar o nimica toată pentru fondatorul Tesla.

2. Musk ar putea muta 1 milion de oameni pe Marte

Având în vedere estimările lui Musk din 2019, pasagerii vor cheltui între 100.000 și 500.000 de dolari pentru un singur bilet pentru a-și începe o nouă viață pe Planeta Roșie.

Așadar, Musk ar putea sponsoriza între 377.000 de pasageri (la prețul de 500.000 de dolari pentru un bilet) și 1.885.000 de pasageri (la prețul de 100.000 de dolari pentru un bilet) pentru ca aceștia să ajungă la noile locuințe de pe suprafața marțiană.

3. Musk ar putea plăti taxa de școlarizare pentru toți studenții de la universitățile de stat americane

Potrivit ultimelor date ale Departamentului pentru Educație, universitățile publice și alte instituții postliceale din SUA au colectat 81,3 miliarde de dolari sub formă de taxe de studii în timpul anului școlar 2017 – 2018.

Deși acea cifră a mai crescut de atunci, poate fi presupus că Musk ar putea să plătească taxele pentru doi ani de studii pentru fiecare student american înscris la o universitate de stat.

4. Musk ar putea să elimine 5 milioane de mașini consumatoare de benzină de pe străzi

Elon Musk ar putea acum să cumpere 4,96 milioane de vehicule Tesla Model 3 și să le ofere oamenilor care nu și le pot permite. Bineînțeles, dacă Musk ar beneficia de vreun discount de director executiv la propria sa companie, acea cifră ar fi și mai impresionantă, scrie Futurism.

5. Musk ar putea construi un submarin funcțional

Vă mai amintiți de incidentul din 2018 ce a avut loc într-o peșteră din nordul Thailandei? După ce 12 elevi și antrenorul acestora de fotbal au rămași blocați într-o peșteră inundată, Elon Musk a încercat să ajute echipele de intervenție și a construit un mini-submarin. În cele din urmă, peștera s-a dovedit prea îngustă pentru submarinul construit cu părți SpaceX, iar salvatorii au spus că submarinul nu era „practic”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume

Provocările majore prin care va trece Elon Musk pentru stabilirea unui nou guvern pe Marte

Internetul prin satelit al lui Jeff Bezos va fi mai rapid decât constelația Starlink a lui Elon Musk

Prototipul rachetei SpaceX Starship SN8 a explodat la aterizare, în timpul unui test. Reacția lui Elon Musk

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase