Home » Știință » Elon Musk are planuri ambițioase pentru omenire: „Viața pe Marte va începe în domuri de sticlă”

Elon Musk are planuri ambițioase pentru omenire: „Viața pe Marte va începe în domuri de sticlă”

Cercetătorii nu au găsit încă o explicație pentru murmurul marțian. Credit foto: Pixabay
Publicat: 25.11.2020

Elon Musk, directorul executiv al Space X, are planuri ambițioase de a transforma omenirea într-o specie multiplanetară.

Cu ajutorul unei flote de nave spațiale Starship, miliardarul îndrăzneț dorește să stabilească o bază permanentă pe Marte, cu o populație de 1 milion de oameni, până în 2050.

„Viața în domuri de sticlă mai întâi. În cele din urmă, terraformarea pentru a susține viața, ca pe Pământ”, a scris Musk recent pe Twitter, oferind răspuns la o întrebare despre cum ar putea arăta viața la început pe Planeta Roșie.

GALERIE FOTO

Oamenii de știință și autorii de literatură SF au sugerat de mult timp că terraformarea ar putea permite oamenilor să respire pe suprafața marțiană. Însă, acea viziune încă este un vis îndepărtat, potrivit lui Musk.

„O viitoare civilizație spațială va descoperi ruinele noastre și va fi impresionată”

„Terraformarea va fi prea lentă pentru a mai fi relevantă în timpul vieții noastre. Cu toate acestea, vom putea stabili o bază umană acolo în timpul vieții noastre. Cel puțin, o viitoare civilizație spațială va descoperi ruinele noastre și va fi impresionată că oamenii au ajuns atât de departe”, a continuat Musk.

Terraformarea planetei Marte este într-adevăr o provocare masivă. O analiză a concluzionat anul trecut că ar putea fi nevoie de 3.500 de focoase în fiecare zi pentru a crește presiunea atmosferică a planetei până la niveluri respirabile și pentru a topi calotele glaciare ale planetei astfel încât să eliberăm dioxid de carbon, care apoi va rămâne depozitat sub formă de gaze cu efect de seră.

Însă, există și o mare problemă cu acest plan. Radiațiile ce vor rezulta vor transforma suprafața într-un mediu complet nelocuibil. De asemenea, un studiu din 2018 a concluzionat că pur și simplu nu există destul dioxid de carbon pe Planeta Roșie pentru a crește suficient de mult presiunea atmosferică astfel încât să susțină oamenii pe suprafața planetei, scrie Futurism.

„Voi fi cu siguranță mort până când ajungem pe Marte”

Însă, aceste limitări nu o să-l oprească pe Elon Musk.

Miliardarul a susținut anterior că prin intermediul a „o mie” de nave Starship, rachete masive despre care a spus că vor fi capabile să transporte 100 de tone de cargo și 100 de pasageri între planete, „un oraș marțian sustenabil” ar putea fi construit. În jur de 100 de vehicule ar trebui să transporte fiecare câte 100 de tone de cargo la fiecare doi ani, potrivit calculelor lui Musk.

„Dacă nu îmbunătățim viteza cu care progresăm, voi fi cu siguranță mort până când ajungem pe Marte”, a declarat Musk în timpul conferinței Satellite 2020 de la Washington, în martie.

Dacă totul decurge conform planurilor ambițioase ale lui Musk, prima navă Starship va pleca spre Planeta Roșie cel mai devreme în 2024.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un meteorit antic sugerează că apa ar fi existat pe Marte înainte ca viața să apară pe Pământ

NASA a primit aprobare să ia probe de pe Marte. Cât va costa prima parte a misiunii

SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon „Resilience”, însă Elon Musk nu a putut fi prezent

Răspunsul lui Elon Musk, după ce a fost întrebat de un fan dacă există viață pe alte planete

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase