Home » D:News » Ghidul Michelin a acordat pentru prima dată stele unui restaurant vegan. Care este prețul unui meniu

Ghidul Michelin a acordat pentru prima dată stele unui restaurant vegan. Care este prețul unui meniu

Publicat: 24.01.2021

Ghidul Michelin a acordat pentru prima dată una dintre râvnitele sale stele unui restaurant vegan francez, ONA, situat în localitatea Arès de lângă Bordeaux, relatează CNN.

ONA, care înseamnă Origine Non Animale sau Non-Animal Origin, a primit distincția în cea mai nouă ediție a ghidului culinar.

Restaurantul se numără printre cele 54 de restaurante care câștigă o primă stea în actualizarea din 2021. Michelin a spus că „o alegere cheie din selecția 2021 este răspândirea continuă a diverselor stiluri de bucătărie în toată Franța”.

Un meniu cu șapte feluri la 59 de euro

Deschisă de bucătarul autodidact și fost arheolog Claire Vallee, ONA se mândrește cu un meniu cu șapte feluri la 59 de euro.

Vallee a deschis restaurantul în 2016, finanțat prin crowdfunding și un credit bancar. Când a epuizat fondurile necesare finalizării lucrărilor, Vallee a apelat la 80 de voluntari prin intermediul rețelelor de socializare pentru a termina, în două luni.

Din ce în ce mai căutate în ultimii ani

Localurile vegane au devenit din ce în ce mai căutate în ultimii ani, alături de popularitatea în creștere rapidă a dietelor pe bază de plante, potrivit Mediafax.

Lanțul american Slutty Vegan s-a extins în timpul pandemiei și o serie de rețele consacrate și-au sporit ofertele vegane. Ghidul Michelin lucrează pentru a rămâne relevant pe fondul unei perioade grele pentru industria ospitalității.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase