Home » D:News » Imagini impresionante la Atena. Clădirile antice de pe Acropole au fost acoperite de zăpadă

Imagini impresionante la Atena. Clădirile antice de pe Acropole au fost acoperite de zăpadă

Publicat: 18.02.2021

Condițiile meteorologice neobișnuite au acoperit Acropole cu zăpadă, transformând locul emblematic din Atena într-o scenă parcă scoasă dintr-o felicitare de Crăciun.

Imaginile surprinse la complexul antic arată Parthenonul din Atena înconjurat de nămeți. Erechtheion, templul mai mic dedicat zeiței Atena și zeului Poseidon, este de asemenea vizibil acoperit de zăpadă.

Ninsoarea este un fenomen rar în Atena, însă mare parte din Europa s-a confruntat recent cu temperaturi neobișnuit de scăzute. Muncitorii de la Turnul Eiffel din Franța au fost nevoiți să folosească torțe pentru a topi gheața de pe monument. Furtuni de zăpadă semnificative au lovit Marea Britanie și mare parte din țările est-europene, pe măsură ce o serie de sisteme de presiune scăzută a dus aerul rece din Arctica spre sud, acolo unde s-a întâlnit cu aerul mai cald și umed.

Unii locuitori au ieșit cu schiurile pe dealurile orașului

În Atena, unii locuitori au avut parte de pene de curent, iar transportul public a fost suspendat temporar. Însă, alți locuitori mai curajoși au scos schiurile și s-au bucurat de zăpada de pe dealurile orașului.

Dealurile naturale de la Acropole au fost fortificate încă din secolul al XIII-lea î.Hr., atunci când vârful dealului găzduia conducătorul micenian, potrivit Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Templele elegante care încă mai rezistă în zilele noastre au fost construite în secolul al V-lea î.Hr.

Zăpada de pe Acropole se va topi în curând

Parthenonul a fost construit în onoarea victoriei grecilor asupra perșilor, care au invadat în 480 î.Hr. și au distrus templul mai mic care era cândva construit în același loc. În afara templului Erechtheion, situl inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO mai include Propilee, o intrare monumentală, și Templul Victoriei neînaripate, o structură mică aflată în colțul de sud-vest al dealului, potrivit Live Science.

Totuși, zăpada de pe Acropole se va topi în curând pe măsură ce temperaturile din Atena vor atinge 15 grade Celsius în weekendul 20 – 21 februarie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Top 10 invenții și descoperiri din Grecia Antică pe care le folosim și în prezent

Comori vechi de pe o navă romană, descoperite în adâncurile unei insule din Grecia

Tablete cu blesteme descoperite în Atena

Parthenonul din Atena, un templu construit ca o sculptură

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase