Home » D:News » După Germania, o altă ţară aprobă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani

După Germania, o altă ţară aprobă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani

După Germania, o altă ţară aprobă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 05.03.2021

Autorităţile suedeze au extins, joi, recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pe baza noilor studii britanice.

Suedia nu a recomandat până acum acest vaccin persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, susţinând că datele ştiinţifice ale laboratorului anglo-suedez nu erau suficiente, notează Le Figaro.

„Acum, trei mari studii efectuate în Regatul Unit arată că vaccinul AstraZeneca are un efect protector bun, chiar şi pentru persoanele cu vârsta peste 80 de ani, şi că eficienţa este comparabilă cu cea oferită de alte seruri aprobate”, arată Autoritatea de Sănătate Publică din Suedia.

Vaccinul AstraZeneca, recomandat în Germania pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Autoritatea germană de vaccinare va recomanda vaccinul AstraZeneca și pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Recomandarea ar permite o accelerare a vaccinării, conform Frankfurter Allgemeine.

Recomandarea Comisiei permanente pentru vaccinuri (STIKO) a fost deja scrisă, dar este încă discutată înainte de a fi făcută publică. STIKO nu a putut fi contactat, conform Reuters.

Și cancelarul Angela Merkel spunea că Germania va autoriza vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani. De asemenea, intervalul dintre administrarea a două doze ar putea fi prelungit, în așa fel încât să fie vaccinate mai multe persoane, potrivit Mediafax.

Alte state care au făcut un gest similar sunt Belgia și Franţa, ultima a extins vaccinarea cu serul AstraZeneca la vârstnici de 65-75 de ani cu comorbidităţi.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase