Home » D:News » Mulți dintre bolnavii de COVD-19 din Belgia, infectați cu o nouă tulpină

Mulți dintre bolnavii de COVD-19 din Belgia, infectați cu o nouă tulpină

Mulți dintre bolnavii de COVD-19 din Belgia, infectați cu o nouă tulpină
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.03.2021

Circa 4% din bolnavii de Covid-19 din Belgia sunt infectați cu o nouă tulpină. Noua variantă de coronavirus a fost descoperită la Liege. Tulpina a apărut în luna ianuarie și pare a proveni din Africa.

O nouă mutație a coronavirusului a fost detectată în Belgia de către cercetătorii de la Universitatea din Liège (ULiège) și reprezintă, în prezent, aproximativ 4% din infecțiile din țară, scrie Brussels Times.

Tulpina B.1.214 sau „Spike Insertion” a fost descoperită pentru prima dată în ianuarie anul acesta, iar răspândirea acesteia este monitorizată îndeaproape de cercetătorii de la ULiège și KU Leuven, potrivit rapoartelor din Le Soir, citate de Mediafax.

Sunt necesare mai multe date despre noua variantă de coronavirus

„Pentru moment, aproximativ 100 de pacienți cu această variantă au fost identificați și este nevoie de mult mai multe date pentru a cunoaște efectele acestei noi tulpini. Dar putem vedea că aceasta crește treptat în Belgia, în special la Bruxelles, Brabantul flamand și Hainaut”, a declarat Vincent Bours, profesor de genetică umană și șef al laboratorului de analiză și secvențiere Sars-Cov-2 la ULiège.

El a adăugat că această variantă a atras atenția oamenilor de știință, deoarece avea o „mutație care nu a fost aproape niciodată observată înainte”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase