Home » D:News » Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Câte recorduri mondiale deține compania din România

Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Câte recorduri mondiale deține compania din România

Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Câte recorduri mondiale deține compania din România
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 28.03.2021

Producătorul de vinuri Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Academia Recordurilor Mondiale a confirmat faptul că firma din România deține trei recorduri.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) a anunțat pe site-ul oficial că trei recorduri mondiale au fost obținute de compania Cotnari.

Primul record a fost atribuit pentru Grasa de Cotnari, cel mai premiat vin din lume.

„Vinul Grasa de Cotnari al României, un soi de vin românesc asociat regiunii vitivinicole Cotnari, din județul Iași (regiunea istorică a Moldovei), unde a fost cultivat încă de la stăpânirea prințului Ștefan cel Mare (1457-1504), a câștigat 144 de medalii de aur și 61 de argint în competițiile internaționale doar în ultimii 10 ani, stabilind astfel recordul mondial pentru cel mai premiat vin”, au anunțat reprezentanții companiei.

Cea mai premiată cramă din lume

Al doilea record este pentru cramă, aceasta fiind cea mai premiată din lume. Crama a câștigat, în ultimii 10 ani, nu mai puțin de 588 de medalii, la concursurile internaționale de vin, dintre care 322 medalii de aur și 266 de argint medalii, pentru vinurile prezentate în competiții, stabilind astfel recordul mondial pentru cea mai premiată cramă, potrivit Mediafax.

Al treilea record este pentru cea mai mare bătaie cu șampanie. Pentru a promova noua gama de produse spumante, crama Cotnari a organizat o luptă cu vinuri spumante la care au participat 135 de studenți din Centrul Universitar Iași. Evenimentul a avut loc la Iași, la Casa de Cultură a Studenților.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase