Au început înscrierile pentru românii care vor să devină astronauți ESA

31 03. 2021, 16:00

Cetățenii români care doresc să devină astronauți în cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA) se pot înscrie începând de astăzi, potrivit anunțului făcut de Agenţia Spaţială Română (ROSA).

„Selecția din 2021 pentru astronauți ESA a început! Sunt încurajați să se înscrie candidați calificați de toate genurile. Cetățenii români pot aplica”, a anunțat ROSA printr-un comunicat.

Procesul de selecție se derulează între 31 martie și 28 mai 2021, iar toate candidaturile trebuie depuse prin site-ul ESA Careers în decursul acestor opt săptămâni.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care doresc să devină astronauți

Candidații care doresc să aplice pentru a deveni astronauți  trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

  • Să aibă o pregătire profesională excepțională și un istoric de rezultate remarcabile pe durata studiilor.
  • Sunt eligibili candidații care au studii cel puțin la nivel de master și cel puțin trei ani de experiență profesională.
  • Printre domeniile cele mai frecvent întâlnite la astronauții de carieră se numără: inginerie aerospațială, aviație, diverse ramuri de inginerie, matematică-fizică, științele naturii, medicină, cibernetică, fără ca lista să fie exhaustivă.

Din 29 mai, ESA va începe un proces de selecție desfășurat în șase etape. Toți candidații selectați vor fi anunțați în octombrie 2022.

Informații suplimentare despre posturile vacante, precum și despre procesul de selecție a astronauților ESA și despre instruirea acestora sunt disponibile pe esa.int/yourwaytospace.

Vă recomandăm să citiți și:

Un astronaut al NASA va rămâne un an la bordul ISS pentru ca un film rusesc să fie produs pe stația spațială

Românii pot să devină astronauți la Agenția Spațială Europeană. Ce trebuie să faci

Astronauții Crew-1, aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, au doborât un record vechi de 47 de ani

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au delectat cu ridichi cultivate pe orbită. Ce gust au avut legumele