Home » D:News » Turist blocat la 100 metri în aer, după ce podul de sticlă pe care se afla a fost distrus de vânt

Turist blocat la 100 metri în aer, după ce podul de sticlă pe care se afla a fost distrus de vânt

Publicat: 12.05.2021

Un turist a trecut prin clipe de coșmar după ce podul de sticlă pe care se afla a fost distrus de vântul puternic care a spart mai multe secțiuni de sticlă. Astfel, bărbatul a fost nevoit să se agațe de balustradă.

Podul de sticlă este situat deasupra Muntelui Piyan, în apropiere de provincia Jilin din nord-estul Chinei, care s-a confruntat cu vânturi cu viteze record în urmă cu doar câteva zile, potrivit autorităților locale. Imaginile cu podul de sticlă au fost distribuite pe rețelele de socializare, iar bietul turist poate fi văzut cum se ține cu toată forța de balustradă. În jurul lor, secțiuni întregi de sticlă lipsesc. Din fericire, bărbatul a reușit într-un final să ajungă într-un loc sigur, potrivit presei de stat din China.

Podul a fost afectat de vânturi cu viteze între 117 și 148 km/h, acestea fiind un record pentru regiune. Turistul a fost dus la spital pentru analize medicale și a părut să fie în „stare emoțională și fizică stabilă”, potrivit presei de stat chineze.

Turiști în căutare de senzații tari și experiențe șocante

Podul de sticlă este suspendat la 100 metri în aer deasupra Muntelui Piyan, ceea ce înseamnă că, dacă bărbatul ar fi căzut, acesta nu ar fi supraviețuit impactului. În mod bizar, numeroși turiști sunt atrași de astfel de poduri de sticlă suspendate la mari înălțimi. Totodată, unele poduri de sticlă sunt dotate cu efecte speciale care formează fisuri atunci când turiștii pășesc pe sticlă.

Podul de sticlă din orașul Longjing, situat deasupra Muntelui Piyan. Sursa foto: Shutterstock

Unul dintre aceste poduri terifiante se află în Jilin. Podul are doar 2,5 metri lățime și 300 m lungime, a fost construit în 2018 și biletul pentru a-l traversa costa în jur de 16 dolari. Podul a fost lăudat ca fiind „o combinație perfectă între inteligența umană și măiestria naturii”, ceea ce permite turiștilor să aibă parte de o experiență „șocantă”, potrivit Interesting Engineering.

Numeroase astfel de incidente au avut loc în China

China ar avea aproximativ 2.300 de poduri de sticlă. Toate au fost concepute pentru a atrage turiștii în căutare de senzații tari. Însă, numeroase incidente au avut loc în țară. În 2018, toate cele 32 de atracții din sticlă din Hebei au fost închise pentru desfășurarea de controale de siguranță.

În 2019, o persoană a murit și alte șase au fost rănite după ce au căzut de pe un tobogan de sticlă din provincia Guangxi. Totodată, în 2016, un alt turist a fost rănit în timp ce traversa un pod de sticlă peste care au căzut pietre. Unele guverne locale au amânat aprobarea pentru noi poduri de sticlă. Totuși, se pare că interesul pentru astfel de atracții se menține în rândul turiștilor din China.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Momentul în care podeaua de sticlă a unui zgârie-nori de 103 etaje se crapă, chiar sub picioarele turiştilor

Metoda chinezilor de a testa rezistenţa celui mai lung pod din sticlă

Podul din munţii Avatar, cel mai mare pod de sticlă din lume, s-a deschis pentru public. Imagini care îţi taie respiraţia

Podul de sticlă din China suspendat la o înălţime de 180 de metri a crăpat: ”Se sparge! Chiar se sparge!” – VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase