Home » Lumea digitală » Sute de miliarde pierdute în piaţa criptomonedelor, după avertismentele lansate de China

Sute de miliarde pierdute în piaţa criptomonedelor, după avertismentele lansate de China

Sute de miliarde pierdute în piaţa criptomonedelor, după avertismentele lansate de China
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 20.05.2021

Bitcoin a înregistrat o scădere de peste 13% şi a ajuns la un moment dat la 38.585 dolari, cel mai slab nivel de la începutul lunii februarie, ultima dată când s-a tranzacţionat sub pragul de 40.000 de dolari, conform CNBC.

Miercuri la ora 12:25, cea mai valoroasă criptomonedă din lume ajungea din nou la 40.000 de dolari, reprezentând un declin de 12%. Între timp, piaţa crypto a pierdut 270 de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, CEO-ul Tesla Elon Musk a declarat că producătorul de maşini electrice a suspendat achiziţiile de maşini cu Bitcoin, citând cantităţile uriaşe de energie pe care le impun procesele de minare. Pe atunci, comentariile lui Musk au generat pierderi de peste 300 de miliarde de dolari de-a lungul pieţei.

Anunţul a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, urmând să accepte moneda ca metodă de plată pentru produsele companiei. Ulterior, miliardarul a dat de înţeles că ia în calcul sau chiar a vândut o parte din stocurile sale de Bitcoin, provocând un nou val de scăderi în interiorul pieţei.

China a interzis serviciile asociate cu monedele virtuale

În plus, Banca centrală a Chinei a declarat marţi că Bitcoin nu ar trebui utilizat ca mijloc de plată şi a interzis serviciile asociate cu monedele virtuale din cadrul instituţiilor financiare şi firmelor de plăţi.

Nu este prima dată când China a ales o asemenea abordare. În 2017, autorităţile au închis exchange-urile locale de criptomonede şi au interzis aşa-zisele oferte iniţiale de monede (ICO), o modalitate prin care companiile pot câştiga bani prin emiterea de noi active digitale, potrivit Mediafax.

Bitcoin este în creştere cu 40% anul acesta şi a înregistrat un plus de peste 300% în ultimele 12 luni.

Ether, criptomoneda care alimentează blockchain-ul Ethereum, a scăzut marți cu 16% la 2.900 dolari, iar Dogecoin a suferit pierderi de 16% la 0,41 dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase