Home » D:News » Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide

Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide

Publicat: 05.03.2021

Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă o armă de tip laser capabilă să declanșeze pulsații vaporizatoare rapide, asemenea unei mitraliere.

Noua armă, numită Tactical Ultrashort Pulsed Laser for Army Platforms, este așteptată să fie de 1 milion de ori mai puternică decât orice altă armă-laser existentă. Potrivit planurilor armatei pentru armă, laserul va fi foarte similar mitralierelor cu laser din filmele SF și nu va semăna cu nimic construit până acum de ingineri.

Armele de tip laser dezvoltate de armata americană în trecut erau concepute pentru a găuri prin metal, asftel permițându-le militarilor să dezactiveze vehicule sau drone aflate în apropiere.

Noua armă-laser poate vaporiza metalul

Prin comparație, noua armă este îndeajuns de puternică pentru a vaporiza, nu doar topi, metalul, astfel că este o piesă de armament mult mai eficientă. Arma produce pulsații incredibil de scurte, între 20 și 50 de secunde, care sunt dezvoltate astfel încât să le permită să se auto-ghideze în timpul deplasării, în mod asemănător cu armele din filmele „Star Wars”, care permite noului laser să vizeze mai multe ținte depărtate fără disipare.

În afara faptului că SUA construiește un laser mult mai puternic, armata pare că se inspiră tot mai mult din clișeele științifico-fantastice în încercarea de a oferi armei și pulsații electromagnetice (EMP), potrivit Futurism.

„Asta nu este științifico-fantastic”

Atunci când laserul atinge metal, planul este că acestea accelerează rapid electronii suficient de puternici pentru a perturba electronii aflați în apropiere.

Deși toate acestea par improbabile, astfel de arme sunt posibile și fezabile cu ajutorul tehnologiei care există deja în zilele noastre, a spus Derryck Reid, inginer la Universitatea Heriot-Watt, din Scoția. „Asta nu este științifico-fantastic”, a afirmat Reid.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata SUA a dezvăluit noi imagini din timpul unui test cu o rachetă hipersonică

Armata Statelor Unite finanțează experimentele cu o „armă de modificare a spațiului-timp”

Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă tehnologie prin care va putea citi gândurile soldaților

Armata SUA a încercat să transforme mingile de fotbal american în grenade antitanc în anii 1970

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase